Pariziene cu mar

Postat de caroline in Dulciuri
4 Aug 2013 | 8341 vizualizari
Pariziene cu mar

Abea ce le-am scos din cuptor...atit de bune,pufoase,parfumate....mai ales ca sunt cu mar :D

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 250 ml apa
  • 1\2 cana zahar
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 3 linguri ulei
  • un varf sare
  • 3 mere
  • 1 ou

Mod de preparare

Mai intai incepem cu aluatul deoarece trebuie lasat la dospit.

Incalzim apa si adaugam zaharul si varful de sare.Amestecam pana ce zaharul se va topi.Punem uleiul ,drojdia si cateva linguri de faina.Dupa ce am amestecat bine punem drojdia in bolul cu restul de faina si lasam 10 minute la dospit.

Framantam aluatul pana va deveni nelipicios.Lasam la dospit circa 1 ora sau pana isi va dubla volumul.

Merele se curata de coaja si se dau prin razatoare.Punem o tigaie cu putin ulei si calim merele adaugand zahar in functie de cat de dulci sunt merele.Cand s-au calit,inchidem focul si lasam sa se raceasca.

Aluatul il impartim in mai multe bile.Luam fiecare bila,o intindem cu ajutorul sucitorului.Jumatate din foaie o taiem fasii cu ajutorul unui cutit bine ascutit.Pe mijloc punem mar. partea netaiata o asezam peste mar iar peste aceasta asezam partea taiata fasii ( vezi foto) :D

Asezam in tava tapetata cu foaie de copt si mai lasam astfel circa 10-15 minute.

Le ungem cu ou batut subtiat cu putina apa si presaram zahar.

Dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade si lasam pana ce se vor rumeni frumos.

Se scot,se lasa sa se raceasca si se servesc.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu mar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pariziene cu mar

Postat de Ina

Pariziene cu mar

Punem ingredientele pentru aluat in masina de paine, pe program de framantat si dospit, timp in care ne ocupam de umplutura.  Spalam merele, indepartam cotorul ( si coaja, daca doriti ),...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.08.2013, 18:26
Imi plac parizienele, si sunt asa frumusele!
la 04.08.2013, 18:27
tot am de gand sa le fac si eu,bravo
la 04.08.2013, 18:28
la 04.08.2013, 18:30
Sunt suuuper bune!
la 04.08.2013, 19:00
Cat de bine arata!

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking