Ingrediente
- Aluat
- 2 oua+ 1 albus
- 780 g faina
- 2 plicuri de garant pentru aluaturi dospite de la Dr.Oetker
- 5 linguri de zahar
- 100 g unt cu 82% grasime
- 4 linguri ulei
- 300 ml lapte
- 1 lingurita sare
- coaja de lamaie
- Pentru umplutura
- 1 borcan de 800 g cu mere calite
- Pentru uns si decorat
- 1 galbenus de ou+1 lingura de lapte
- zahar brun
Mod de preparare
Intr-un castron incapator cernem faina si o amestecam cu cele doua plicuri de garant. Separat amestecam cele 2 oua si albusul, adaugam sare, zahar, coaja de lamaie si putin lapte caldut.
Acest amestec il turnam in adancitura facuta in castronul cu faina si incepem sa amestecam, apoi turnam restul de lapte.Separat topim untul si-l amestecam cu uleiul apoi incorporam in aluat, omogenizam bine si lasam la crescut 30 min.
Obtinem un aluat foarte pufos, dupa ce a crescut il impartim in 12 parti egale, cca 128 g fiecare bila.
Apoi intindem cu sucitorul un dreptunghi (vedeti in fotografii) o parte crestam fasioare nu foarte lungi iar pe cealalta parte asezam merele calite si intindem bine, apoi pliem marginile laterale, sa nu iasa umplutura si dupa aceea rulam si dam o forma de potcoava.
Asezam fiecate corn in tava tapetata cu hartie de copt, ungem cu ou si presaram cu zahar brun deasupra.
Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 30-35 min, sunt gata cana s-au rumenit frumos. Le scoatem pe un platou si le lasam sa se raceasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu mere calite" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|