Ingrediente
- 500 g faina
- 250 ml lapte
- 25 g drojdie proaspata
- 1 ou
- 75 g zahar
- coaja de la o lamaie
- 50 g unt
- Umplutura:
- 500 g urda
- 200 g stafide
- 150 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- o esenta de vanilie
- coaja rasa de lamaie
- 2 oua
- 2 linguri smantana
Mod de preparare
Pentru aluat, se dizolva drojdia in 50 ml lapte caldut. Se topeste untul, se amesteca cu laptele ramas si zaharul. Se pune faina intr-un castron, la mijloc se face o gropita, se toarna drojdia, untul topit cu laptele si zaharul si oul batut. Se amesteca toate ingredientele , dupa care se framanta pana devine un aluat elastic. Se acopera castronul cu un prosop si se lasa la dospit o ora.
Umplutura: Urda se freaca bine pana devine o pasta. Se amesteca apoi cu smantana, galbenusurile.zaharul vanilat, esenta si coaja de lamaie. Se omogenizeaza bine compozitia iar la sfarsit se adauga albusurile batute spuma cu zaharul si stafidele.
Dupa ce a crescut aluatul se imparte in 10 bucati. Se intinde fiecare bucata de aluat intr-un dreptunghi, pe mijloc se pune o lingura de umplutura,se pliaza si se preseaza cu degetele pt a se lipi aluatul, iar cealalta jumatate se taie fasii care se infasoara peste partea lipita.
Se coc la foc mediu pana ce au o culoare aurie!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu urda si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|