Parjoale de casa

Postat de anisoara in Mancaruri cu carne
26 Mai 2010 | 21028 vizualizari
Parjoale de casa

Aceasta receta de parjoale am preluat-o de la bunica mea si de fiecare data cand le prepar imi adunc aminte de gustul si mirosul din copilarie. Au trecut multi ani si am incercat diferite modificari in reteta si mi-au reusit foarte bine, dar gustul acestor parjoale ma incanta cel mai mult. Stiti de ce am expus una dupa alta 2 retete de parjoale? Ca sa observati pozele unde se vede sectiunea. Se vede diferenta? Tot secretul este IN AMESTECAREA TOCATURII DE CARNE.

Ingrediente

  • 1kg de carne de vita cu porc
  • 2 oua
  • 100 de grame de paine uscata
  • 70 ml de lapte
  • 1 ceapa mijlocie
  • jumatate de capatana de usturoi
  • sare
  • piper negru macinat
  • 2 oua
  • 100 gr de faina
  • 60 ml de ulei

Mod de preparare

Carnea se spala , se taie in bucati si se toaca in masina de tocat carne cu usturoiul si ceapa curatata. Gustul acestor parjoale este deosebit, pentru ca se foloseste carne care este tocata de tine insuti, nu cumparata  tocata de-a gata. Pentru ca in ziua de azi carnea tocata cumparata contine multe surplusuri  si atunci nu veti savura adevaratul gust, care vreau sa-l descriu in aceasta reteta.

Painea se inmoaie cu laptele caldut si asa se toarna peste carnea tocata. Se condimenteaza cu sare si piper, se adauga ouale si se amesteca foarte bine . Tocatura se lasa sa se odihneasca cca 30 minute .

Tigaia se incinge foarte bine. Intr-un vas separat se bat 2 oua cu furculita. In alta farfurie se toarna faina. Cu mainele ude se formeaza parjoale din tocatura. Se tavalesc prin faina, pe urma prin ou si se prajesc in uleiul calit . In momentul cand incepeti sa prajiti parjoalele se scade temperatura tigaii la jumatate.

Dupa 30 sec de prajire se intoarce pe cealalata parte parjoala, pentru ca sa se inveleasca bine cu oul si faina. Se prajesc parjoale in decurs de 7-8 minute , pe o parte si alta. La urma se pune un capac pe tigaie si se mai prajesc la  foc mic timp de 3-4 minute. In acest moment ele cresc ca niste pernute si devin puhave si moi. Sunt deosebit de gustoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Parjoale de casa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Hamburgeri de casa cu chiftele de vita

Postat de momo121

Hamburgeri de casa cu chiftele de vita

Chifla o taiem in 2 si o umplem dupa bunul plac cu ingrediente la indemana sau cu ingredientele enumerate mai sus. Fiecare face dupa preferinte si dupa bunul plac! Servim cu cartofi prajiti si o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.05.2010, 15:55
arata super
la 26.05.2010, 17:19
la 26.05.2010, 18:00
as manca nenumarate....
la 26.05.2010, 22:45
Sunt super!
la 27.05.2010, 17:04
astea sunt ca niste chiftele mai mai? ca nu stiu

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking