Carnea de porc trebuie sa aiba si suficienta grasime,altfel carnatii de casa vor fi prea uscati.
Carnea se toaca mai mare (noua ne-a tocat-o la magazin,asa ca am scapat de o parte din munca).
Usturoiul se curata si se zdrobeste.
Se amesteca carnea si in mijlocul ei se face o adancitura.Sarea se amesteca cu putina apa calda(o cana) si se pune impreuna cu usturoiul in adancitura facuta in carne.
Se amesteca,se mai adauga cam o lingura de boia si piper dupa gust.
Se omogenizeaza foarte bine astfel incat condimentele sa se amestece bine cu toata carnea.
Cu ajutorul unei tevi atasate la masina de tocat carne,se introduce amestecul de carne in intestine de porc.
Se inteapa bucatile de carnati de casa din loc in loc cu un ac,pentru a nu ramane aer.
Puteti consuma carnati de casa proaspeti ,in diverse preparate, prajiti sau gatiti la cuptor, sau ii puteti afuma.
Noua ne plac la fel de mult si intr-un fel si in altul....nu suntem mofturosi.