Carnati de curcan cu fenicul si paprika afumata iute :)

Postat de papabundetot in Mezel de casa
19 Oct 2014 | 5768 vizualizari
Carnati de curcan cu fenicul si paprika afumata iute :)

Am fost provocata de un prieten sa creez o varianta proprie de carnati de curcan si desi nu am facut niciodata carnati am acceptat provocarea si …am trecut la treaba.Am creat 2 arome diferite care m-am gandit ca v-ar fi de folos mai ales ca nu mai este atat de mult pana la Craciun,cand pe langa traditionalii carnati de porc puteti incerca si aceasta varianta.

Ingrediente

  • Am folosit:
  • 2,5 kg carne curcan
  • 250 gr ciuperci
  • 50 gr seminte fenicul
  • sare,piper
  • 20 gr paprika afumata picanta
  • 25 gr chimen macinat
  • 15 gr ghimbir
  • 2 catei usturoi
  • mate pentru carnati

Mod de preparare

Am spalat bine carnea,am tocat-o prin masina de carne,o parte prin sita mare si o parte prin sita mai mica,am tocat si ciupercile,ghimbirul si usturoiul,apoi am impartit carnea in 2 parti relativ egale,intr-o parte am adaugat seminte de fenicul prajite si maruntite bine la mojar,sare si piper si in cealalta parte am adaugat paprika iute afumata,chimen macinat, sare si piper..

Am umplut matele cu carnati,din ambele variante,apoi i-am lasat putin sa se usuce. Carnatii cu fenicul i-am fiert in 500  ml bere neagra,iar cei cu paprika iute afumata,urmeaza a fi prajiti.

Merita sa incercati si voi pentru ca ambele variante au iesit foarte aromate si gustoase,si mai ales stim ce contin fata de carnatii cumparati din comert 

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati de curcan cu fenicul si paprika afumata iute :)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pastramă din mușchiuleț de porc

Postat de panacris

Pastramă din mușchiuleț de porc

Se face o marinadă din toate ingredientele enumerate mai sus. Se pune mușchiluețul la marinat în amestec și se lasă la rece, acoperit de marinadă 48 de ore. După cele 48 de ore, se...

Citeste continuarea

Carnati de casa

Postat de Dya

Carnati de casa

Carnea se toaca, se adauga condimentele si usturoiul pisat si se omogenizeaza compozitia.  Se lasa la rece, peste noapte, intr-un vas acoperit, pentru a se aromatiza uniform.  Daca este...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.10.2014, 17:27
la 19.10.2014, 17:34
Interesant . Semintele de fenicul nu au dat gust de prea dulce ?
la 19.10.2014, 17:46
Carnati de casaaaaaaaaa,ce buni!
la 19.10.2014, 17:53
Nu Miha,chiar au dat o aroma misto,sau...pe gustul meu!
la 19.10.2014, 17:58

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking