Pască

Postat de Retetegg in Prajituri
30 Apr 2011 | 3445 vizualizari
Pască

O bunatate, eu o ador ... parca imi place mai mult si decat cozonacul :)

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 1/2 kg faina,
  • 1 cubulet drojdie proaspata,
  • 250 ml lapte,
  • 150 ml ulei,
  • 150 grame zahar tos,
  • 5 oua,
  • un praf de sare,
  • esente,
  • coaja de lamaie,
  • 3 plicuri zahar vanilat.

Pentru umplutura:

  • 1 kg branza framantata (dulce),
  • 5 oua,
  • 10 linguri de zahar,
  • zahar vanilat,
  • stafide.

Mod de preparare

Ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura camerei.

Se amesteca mai intai drojdia cu 2-3 linguri de zahar, apoi se amesteca cu putina faina si putin lapte caldut astfel incat sa se obtina un aluat nu prea gros. Se acopera cu un prosop si se pune la crescut intr-un loc cald.

Se separa ouale, galbenusurile se bat cu sarea, iar albusurile cu 100 de gr zahar.

Laptele se pune la incalzit cu 50 gr zahar si se tine pana se topeste zaharul.

Cand drojdia a crescut se pune peste faina cernuta in prealabil si tinuta la cald, iar apoi se pune treptat si laptele caldut si galbenusurile, coaja de lamaie, esentele pana la incorporarea totala.

Apoi punem albusurile batute cu zaharul, incorporam toata cantitatea de faina, dupa care punem uleiul si incepem framantatul.

Daca aluatul se desprinde de pe vas inseamna ca e framantat suficient, acoperim vasul cu un prosop si il punem la crescut, la loc cald, timp de 1 ora.

Intr-o tava unsa cu ulei asezam o foaie de aluat.

Amestecam branza cu zaharul, ouale, zaharul vanilat si stafidele (noi am consumat toate stafidele la cozonaci, asa ca la pasca am ramas fara).

Punem amestecul de branza peste aluatul din tava, uniformizam si introducem tava in cuptor.

O vom lasa pana cand partea de la suprafata incepe sa se rumeneasca usor. La foc mediu eu am lasat-o 45 de minute.

Dupa ce s-a racit o portionam si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pască" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

Postat de Bucataras

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

Iata cum se prepara Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata: Incălzește cuptorul la 170 de grade Celsius. Într-un castron mare, amestecă...

Citeste continuarea

Desert pasca fara aluat, cu ricotta si merisoare

Postat de mirela0911

Desert pasca fara aluat, cu ricotta si merisoare

Intr-un bol se pun ricotta, ouale, se adauga praful de sare, zaharul pudra, zaharul vanilat, amidonul si coaja de lamaie. Se mixeaza la viteza cea mai mica pana se omogenizeaza totul apoi se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.04.2011, 23:42
Foarte fina
Uite ca am ajuns si eu sa mananc ceva azi
la 01.05.2011, 00:35
Pofta buna sa ai Mihaela
la 01.05.2011, 08:46
la 01.05.2011, 09:05
Ce bine arata si ce as papa o bucatica mica acum
la 01.05.2011, 10:16
Foarte bună. Îmi place ideea de a o face în tavă dreptunghiulară, deşi, tradiţional, se face în tavă rotundă.

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking