Ingrediente
- Blat:
- 1 pahar faina (150 ml)
- 1/2 pahar zahar
- 1/2 pahar lapte
- 10 gr praf copt sau bicarbonat
- 2 linguri cacao
- 100 gr unt
- 1 esenta vanilie
- 1 praf sare
- 1 ou
- Crema:
- 1/2 kg branza de vaci
- 1/2 pahar faina
- 2 oua
- 1 pahar zahar
- 100 gr unt
- 100 gr stafide
- 2 pliculete zahar vanilat
- sare
- Glazura:
- glazura lichior de oua de la Dr.Oetker
Mod de preparare
Blat:
- freci untul cu zaharul si oul pana obtii o crema
- adaugi faina si laptele concomitent cate un pic, apoi incorporezi cacaua, esenta de vanilie, praful de copt si praful de sare (compozitia e ca de chec)
Crema:
- freci barnza cu galbenusurile si cu zaharul, pui faina, untul, aromele, iar la urma adaugi albusurile batute spuma
Asamblare:
- din aluatul de blat torni intr-o tava rotunda de pasca mai inalta, tapetata cu hartie de copt 3/4 din compozitie si o dai la cuptor pt. 5-7 min
- scoti tava din cuptor si pui crema si restul de aluat de blat deasupra si coci pasca la foc potrivit (180-190C) pt 45 min
Glazura: inmoi plicul de glazura in apa fierbinte 5 min asa cum scrie pe plic si dupa ce pasca s-a mai racorit torni glazura deasupra.
Se serveste dupa ce s-a racit. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca poloneza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (32)
|