Pasca poloneza cu glazura de ciocolata

Postat de pusikmea in Dulciuri
17 Apr 2012 | 10353 vizualizari
Pasca poloneza cu glazura de ciocolata

Hristos a Inviat!!!! Incep prin a spune ca este cea mai buna pasca pe care am mancat-o pana acum. De cand am vazut reteta Irinei http://www.bucatariairinei.ro/2012/04/pasca-poloneza-cu-glazura-de-ciocolata.html i-am pus gand rau :)) Iti multumesc tare mult draga mea pentru reteta, o voi pregatii mereu de-acum inainte si o puteti pregatii si voi daca nu sunteti fani aluatului clasic pentru pasca si mai ales daca iubiti ciocolata, trebuie sa o incercati.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 150 g faina
  • 75 g zahar pudra
  • un ou
  • 100 g unt/margarina
  • 150 ml lapte
  • pudra de vanilie
  • 2 linguri cacao
  • un plic praf copt
  • Pentru umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 1 lingura faina
  • 100 g stafide
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • Pentru glazura:
  • 1 ciocolata neagra
  • 50 g unt
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare

Se mixeaza oul cu zaharul pana devine o spuma, dupa care se adauga untul la temperatura camerei si se omogenizeaza, se adauga laptele, faina, praful de copt, pudra de vanilie si cacaoa, dupa care se omogenizeaza bine.

Se tapeteaza o tava rotunda cu peretii detasabili, cu hartie de copt, care se unge cu putin unt si se toarna 3/4 din compozitia rezultata mai sus.

Se coace in cuptorul preincalzit la foc mediu timp de 12 minute.

Intre timp se pregateste crema:

Se mixeaza branza cu ouale, zaharul si vanilia, dupa care se adauga stafidele bine spalate.

Se scoate tava din cuptor, se toarna crema de branza, dupa care, peste crema se pune si restul de blat.

Se da din nou la cuptor pentru cca 35-40 min, se face testul cu scobitoare ( timpul de coacere poate fi diferit in fct de fiecare cuptor).

Cand este gata se scoate din tava si se lasa la racit.

Cand s-a racit foarte bine se pregateste glazura:

Se pune ciocoata, untul si laptele intr-un ibric la foc mic, se amesteca pana la omogenizare, se lasa sa se racoreasca si sa se intareasca putin, dupa care se distribuie frumos peste pasca.

Se orneaza cu fulgi de migdale, nuca de cocos verde si bomboane ( optional).

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca poloneza cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (49)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert pasca poloneza

Postat de mirela0911

Desert pasca poloneza

Blatul: Se mixeaza bine oul cu green sugar si un praf de sare. Cand si-a dublat volumul, se adauga untul la temperatura camerei. Se mixeaza in continuare, apoi se toarna laptele. Separat, se...

Citeste continuarea

Pasca poloneza

Postat de CatalinaAlice

Pasca poloneza

Freci margarina cu oul si cu zaharul , adaugi faina in care ai amestecat in prealabil cacaoa,praful de copt si laptele.Se obtine un aluat ca de consistenta celui de chec,poate un pic mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.04.2012, 08:27
Ce bine arata!
la 17.04.2012, 08:32
tare bine arata
la 17.04.2012, 08:33
multumesc dragelor
la 17.04.2012, 08:37
wow.......ce bine arata!Hristos a inviat!
la 17.04.2012, 08:41
Adevarat a inviat medi!!! Multumesc

Vezi toate comentariile (49)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking