Ingrediente
- Blat:
- 1 cana faina
- 1/2 cana zahar pudra
- 1/2 cana lapte
- 1 praf de copt
- 100 gr margarina
- esenta vanilie
- 3 linguri cacao
- 1 ou
- Crema:
- 500 gr branza de vaci
- 2 oua
- 1 cana zahar pudra
- 1 lingura gris
- esenta vanilie
- Glazura:
- 150gr zahar pudra
- 2 linguri cacao
- 2 linguri ulei
- 3 linguri apa clocotita
Mod de preparare
Blat:
Se bate oul cu zaharul apoi se adauga treptata margarina , faina, esenta , cacaua si praful de copt stins cu lamaie(otet). Se obtine o compozitie ca smantana.
Crema:
Intr-un vas se mixeaza branza cu ouale apoi adaugam treptat zaharul ,grisul si esenta.
Glazura(se pregateste in timp ce pascuta este in cuptor):
Intr-un ibric se pune uleiul,apa, zaharul si cacaua si se fierb un pic.
Se unge o tava cu pereti detasabili(eu am folosit cea pentru blatul de tort) cu margarina, se toarna un pic de ulei. Se toarna 3/4 din compozitia pentru blat. Peste aceasta adaugam crema si restul de compozitie. Se baga in cuptor la foc potrivit 50-60 de minute.Se face testul cu scobitoarea. Se toarna glazura la 5-7 minute de la scoaterea pascutei din cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca poloneza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|