Ingrediente
- 6-7 cartofi de marime medie
- 2 oua
- 1 ceapa mica
- 2 ardei grasi ( ce culoare preferati )
- 150. gr. salam sau sunca
- 1 lingurita mustar
- 1 lingura zeama de lamaie
- 500 ml. ulei
- frunze de patrunjel
- condimente : sare , piper , delikat
Mod de preparare
Se curata cartofii de coaja , se spala , se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu o lingurita de sare .
Pana cand fierb cartofii , se curata salamul de coaja si se taie cubulete marunte , ardeii se spala si se taie la fel ca si salamul iar ceapa se curata de coaja , se spala si se taie marunt sau se razuieste (dupa preferinte).
Cand cartofii sunt fierti se iau de pe foc , se scurg de apa si se pun intr-un castron. Asa fierbinti se mixeaza ca si un piure si apoi se lasa la racit.
Peste piureul racit se adauga ouale , mustarul si incepe sa se mixeze turnand putin cate putin uleiul ( ca si la maioneza ) .
Dupa ce s-a incorporat tot uleiul , se adauga zeama de lamaie , salamul , ardeiul, ceapa , verdeata si condimentele dupa gust si se amesteca bine .
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|