Pasta de dovleac placintar

Postat de lia in Dulciuri
9 Noi 2011 | 5198 vizualizari
Pasta de dovleac placintar

E toamna si e vremea dovleacului placintar ! Imi place aroma, culoarea si gustul lui minunat ! Ps: pana acum, v-am servit cu clatite si briose, facute cu aceasta delicioasa si aromata pasta. Daca ca v-au placut si daca vreti sa incercati si voi... am venit cu reteta !

Ingrediente

  • dovleac

Mod de preparare

Curatam dovleacul de miez si samburi. Luam o bucata (in cazul meu o jumatate de dovleac aprox. 6kg), o spalam si o stergem cu un servet absorbant, apoi taiem pentru inceput in felii, pentru a putea indeparta coaja groasa. Feliile la randul lor le taiem in cuburi de 3-4 cm. Punem dovleacul la fiert, in steamer pentru 60 minute. Lasam putin sa se racoreasca, apoi trecem dovleacul in blender, pasam si astfel obtinem un minunat piure de dovleac pe care-l putem consuma ca atare sau in diferite preparate, aluat, crème dulci ori sarate.



Se poate pastra in recipiente inchise, la congelator, timp mai indelungat.



Pofta buna!



 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de dovleac placintar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de supa de pui cu varza, cartofi si dovleac

Postat de panacris

Reteta de supa de pui cu varza, cartofi si dovleac

Iata cum se prepara Reteta de supa de pui cu varza, cartofi si dovleac Pieptul de pui se pune la fiert în apă rece, cca. 20 de minute. Între timp se pregătesc legumele....

Citeste continuarea

Piure de dovleac cu muschiulet de porc

Postat de simona72

Piure de dovleac cu muschiulet de porc

Pentru piure: cartofii se curata si se fierb in apa cu un praf de sare. Dovleacul se taie felii si se coace la cuptor pentru aproximativ 30 minute. Se pasireaza bine dovleacul copt si cartofii...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.11.2011, 13:46
dovleacul este bun bun
la 09.11.2011, 14:11
la 09.11.2011, 16:30
la 09.11.2011, 16:40
bun
la 09.11.2011, 16:43

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking