Ingrediente
- 4 dovlecei
- 1 ceapa mare (2 mici)
- 2 linguri de bulion de rosii
- 1 lingura praf de curry
- 1 linguriță praf de chimen
- 1 linguriță praf de ghimbir
- 1/2 lingurita praf de chili
- 20 frunze de curry (proaspete sau uscate)
- 2 linguri de zahar
- 2 linguri de otet de vin
- sare și piper
- 4 linguri de ulei de floarea soarelui
Mod de preparare
Se spală și se taie în bucățele dovleceii. Curatam si tocam ceapa.
Incalziti uleiul intr-o tigaie si puneti la gatit ceapa tocata si dovleceii taiati timp de aproximativ zece minute.
Adaugati condimentele si amestecati.
Se toarnă bulionul diluat in 15 cl de apa, se adauga frunzele de curry, sare, piper și se fierbe timp de 15-20 de minute, până când vinata este frageda iar apa este aproape evaporata.
Adaugăti zahărul și oțetul și fierbeti inca 5 minute, amestecati.
Se poate servi fierbinte, simplu cu orez sau ca garnitura la o mancare cu carne, peste...
Eu l-am mixat si transformat in salata rece pentru aperitiv.
Puteti congela.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de dovlecei cu curry" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|