Pasta de masline

Postat de merisor67 in Aperitive / Garnituri
15 Ian 2013 | 4200 vizualizari
Pasta de masline

Am vazut reteta la Ela si mi s-a parut interesanta asa ca amfacut-o si eu. Multumesc Ela68!!!

Ingrediente

  • 400 gr masline mixte:verzi, negre si kalamata
  • 3 morcovi
  • 2 cepe albe
  • 2 catei usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • Putina zeama de lamaie
  • Busuioc
  • piper
  • patrunjel

Mod de preparare

Mai intai am pus maslinele in apa la desarat, pentru ca erau sarate si condimentate.

Am cumparat direct din cele combinate.

Apoi le-am scos samburii si le-am pus in blender.

Am adaugat si legumele spalate si taiate.

Am pasat, apoi am adaugat treptat ulei si zeama de lamaie.

Patrunjelul l-am adaugat la final impreuna cu condimentele.

Initial am pus 2 morcovi, dar pe parcurs am mai adaugat unul pentru ca mi s-a parut putin cam acrisoara.

Nu am avut ceapa rosie, deci am pus din cea alba.

Am servit cu paine prajita.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de masline" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Mancare de naut cu spanac si curry in stil asiatic - Reteta savuroasa cu legume

Postat de Ksenya

Mancare de naut cu spanac si curry in stil asiatic - Reteta savuroasa cu legume

Cum se prepara Mancare de naut cu spanac si curry in stil asiatic - Reteta savuroasa cu legume Intr-un ceaunel de tuci, sotati ceapa si usturoiul tocate fin in uleiul de masline, adaugati...

Citeste continuarea

Pasta e ceci - Supa italiana cu paste si naut. Reteta nr.50 din topul The Best Soups in The Wold

Postat de Ksenya

Pasta e ceci - Supa italiana cu paste si naut. Reteta nr.50 din topul The Best Soups in The Wold

Puneti nautul la hidratat minim 12 ore. Eu l-am preparat cu o zi inainte Spalati nautul si-l puneti la  fiert 60-90 minute pana bobul este bine fiert. Intr-o oala pentru supa, adaugati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.01.2013, 06:18
Va las cafeaua si micul dejun si plec la munca
la 15.01.2013, 06:19
Meri, te-ai trezit cu gândul la gătit? Neaţa bună Uite, eu vin repede, cred că primul, la o felie din acest aperitiv, că ora îmi dă voie
la 15.01.2013, 06:22
Padre, aseara tarziu am facut-o si azi voi servi la serviciu, poate vii si servim impreuna
la 15.01.2013, 06:31
Venim noi într-o zi, că e Piteştiul colea
la 15.01.2013, 06:50
Dai şi la Sibiu o porţie? :-
Spor la treabă!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking