Pasta de mici

Postat de Constelatialeu in Vita
2 Mai 2021 | 6845 vizualizari
Pasta de mici

Mie cand imi intra ceva in cap nu ma las pana nu incerc. Asa ca am zis sa fac eu pasta de mici ca doar nu e mare filofofie, nici nu a fost prea mare, doar putina rabdare, hai sa nu exagerez, putin mai multa ;)))))))))))))))))))))))))

Ingrediente

  • 970 g pulpa de vita
  • 450 g carne lucru de porc mai grasa
  • 250 ml supa concentrata de vita
  • 3-4 catei mari de usturoi
  • 25 g sare
  • 1 lingurita cimbru uscat maruntit bine
  • piper colorat, macinat proaspat ,dupa gust
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita plina varf cu bicarbonat de sodiu

Mod de preparare

 Supa concentrata de vita : Am pus la fiert 1 kg de oase de vita cu maduva si cca2 l apa, le-am fiert la foc mic pana a scazut foarte mult apa, avem nevoie de o supa concentrata. Am strecurat 250 ml supa si am lasat-o sa se raceasca bine, supa trebuie sa fie rece cand o amestecam cu carnea. Restul de supa am pus-o intr-un recipient si am bagat-o la congelator sa o folosesc data viitoare.

Carnea de vita macra am tocat-o, la fel si carnea de porc cu grasime, apoi am amestecat bine ambele feluri de carne. Am pisat bine cateii de usturoi, am macinat piperul si am pisat bine cimbrul. Am adaugat toate condimentele peste carne am framantat bine, apoi am adaugat si bicarbonatul, la final am adaugat supa rece si am incorporat-o bine. Am transferat carnea in bolul robotului, am pus paletele de framantat si am framantat cca 30 min, pana am obtinut o pasta. Am dat bolul cu pasta la frigider toata noaptea, trebuie sa stea la rece mai mult de 12 ore. Dupa ce a stat la frigider am format micii cu ajutorul unei pungi posh, am taiat punga cam cat am considerat eu ca trebuie sa arata micii mei, un pic mai babanuti, am obtinut 25 de mici ''grasunei'', i-am asezat pe un platou, i-am acoperit cu folie alimentara si i-am dat la frigider, asteapta cuminti sa-i punem pe gratar. Eu mi-am cam mancat portia, mie imi place sa mananc micii asa cruzi...la cat am gustat din ei sigur am produs o pabuba de 2 mici si ceva...:)))))))))))))))))))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de mici" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort unicorn cu capsuni, mure si bezea elvetiana

Postat de oanapl

Desert tort unicorn cu capsuni, mure si bezea elvetiana

Pentru blat, se amestecă cu telul ouăle cu zahărul măcinat până când se omogenizează compoziția. Se adaugă lichidele ( aici e inclusă și esența de vanilie) și un praf de...

Citeste continuarea

Friptura de ied cu ceapa rosie si usturoi

Postat de mihaelar63

Friptura de ied cu ceapa rosie si usturoi

Carnea de ied se spala si se curata cu atentie . Iedul nostru a fost foarte frumos si curat . Depinde cum lucreaza cine il sacrifica . Am presarat peste carne oregano, sare, piper si boia...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 02.05.2021, 17:13
Astept sa ii vad bronzati
la 02.05.2021, 17:37
Maine au ora la solar...
la 02.05.2021, 17:42
Astept cuminte
la 02.05.2021, 17:55
Buni, bravooo! Hmmm, primiți cu colindatul????
la 02.05.2021, 19:18

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking