Pasta de ton cu maioneza si gris

Postat de Ina in Ton
14 Iul 2010 | 18970 vizualizari
Pasta de ton cu maioneza si gris

O salata delicioasa, pentru orice moment al zilei si orice ocazie :)

Ingrediente

  • doua conserve cu ton maruntit
  • maioneza ( dintr-un galbenus de ou, o lingura cu mustar, un praf de sare de lamaie si 200 ml. ulei )
  • doua linguri cu gris fierte in 200 ml apa
  • o ceapa
  • 2-3 castraveti acri
  • piper
  • delikat sau sare
  • patrunjel verde

Mod de preparare

     Scurgi uleiul  din conservele de ton.

     Pregatesti maioneza dintr-un galbenus, o lingura de mustar , un praf de sare de lamaie si 200 ml ulei.

     Fierbi 200 ml apa cu putina sare, apoi adaugi 2 linguri cu gris si mesteci pana se ingroasa si obtii o mamaligutza de gris . Lasi grisul sa se raceasca bine.

     Cureti o ceapa si o toci marunt, apoi o amesteci cu tonul bine stors de ulei. Tai 2-3 castraveti marunt si amesteci cu tonul si ceapa. Amesteci totul cu maioneza, apoi adaugi grisul racit si patrunjel verde tocat. Potrivesti de piper, sare si dai pasta la frigider pentru cca. 30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de ton cu maioneza si gris" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Rulada cu ton

Postat de MotanLaOale

Rulada cu ton

Tonul din conserve se pune la scurs. Ceapa se curata si se toaca marunt. Intr-un castron se amesteca tonul cu ceapa cu zeama de lamaie si piper dupa gust. Maslinele se taie marunt. Se...

Citeste continuarea

Chiftele de ton

Postat de MotanLaOale

Chiftele de ton

Conservele se desfac si se pun la scurs intr-o sita. Ceapa se rade si se lasa sa se scurga zeama rezultata. Verdeata se toaca marunt. Lamaia se rade si se scoate zeama. Intr-un castron...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.07.2010, 18:19
super. eu fac doar ton amestecat cu maioneza si e foarte buna, d-apoi asa
la 14.07.2010, 18:23
foartebuna! si eu mai fac dar cu gris cu lapte si pun si verdeata putin, si ceapa stoarsa,o numesc pasta de peste ...
la 14.07.2010, 18:24
a da 5 furculition, mie imi trebuie ursuletul
la 14.07.2010, 18:43
Si eu fac salata de ton, dar fara gris. E bine de retinut
la 14.07.2010, 18:45
super, ce figurine ai facut acolosi eu ador pasta de ton cu maioneza, e obicei pun si ceapa verde.Cu gris nu am incercat dar cred ca e tare bun, probabil mai ingroasa pasta si e mai consistenta

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking