Pasta de ton cu maioneza si gris

Postat de Ina in Ton
14 Iul 2010 | 19017 vizualizari
Pasta de ton cu maioneza si gris

O salata delicioasa, pentru orice moment al zilei si orice ocazie :)

Ingrediente

  • doua conserve cu ton maruntit
  • maioneza ( dintr-un galbenus de ou, o lingura cu mustar, un praf de sare de lamaie si 200 ml. ulei )
  • doua linguri cu gris fierte in 200 ml apa
  • o ceapa
  • 2-3 castraveti acri
  • piper
  • delikat sau sare
  • patrunjel verde

Mod de preparare

     Scurgi uleiul  din conservele de ton.

     Pregatesti maioneza dintr-un galbenus, o lingura de mustar , un praf de sare de lamaie si 200 ml ulei.

     Fierbi 200 ml apa cu putina sare, apoi adaugi 2 linguri cu gris si mesteci pana se ingroasa si obtii o mamaligutza de gris . Lasi grisul sa se raceasca bine.

     Cureti o ceapa si o toci marunt, apoi o amesteci cu tonul bine stors de ulei. Tai 2-3 castraveti marunt si amesteci cu tonul si ceapa. Amesteci totul cu maioneza, apoi adaugi grisul racit si patrunjel verde tocat. Potrivesti de piper, sare si dai pasta la frigider pentru cca. 30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de ton cu maioneza si gris" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Ton la gratar

Postat de oanapl

Ton la gratar

Bucata de ton se spală, se usucă bine cu un prosop absorbant, se taie în 2 felii groase de 2 cm, se unge cu ulei de măsline și condimentează. Eu am folosit un mix de condimente pentru...

Citeste continuarea

Tarta cu ton si cartofi

Postat de rocsi_1612

Tarta cu ton si cartofi

Aluatul: Intr-un vas puneti untul rece taiat cubulete, oul si sarea. Amestecati cu mana, incepeti si incorporati faina, treptat. Puneti laptele si framantati pana obtineti un aluat omogen....

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.07.2010, 18:19
super. eu fac doar ton amestecat cu maioneza si e foarte buna, d-apoi asa
la 14.07.2010, 18:23
foartebuna! si eu mai fac dar cu gris cu lapte si pun si verdeata putin, si ceapa stoarsa,o numesc pasta de peste ...
la 14.07.2010, 18:24
a da 5 furculition, mie imi trebuie ursuletul
la 14.07.2010, 18:43
Si eu fac salata de ton, dar fara gris. E bine de retinut
la 14.07.2010, 18:45
super, ce figurine ai facut acolosi eu ador pasta de ton cu maioneza, e obicei pun si ceapa verde.Cu gris nu am incercat dar cred ca e tare bun, probabil mai ingroasa pasta si e mai consistenta

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking