Pasta de ton, de post

Postat de RODIMUR in Peste
21 Noi 2017 | 14131 vizualizari
Pasta de ton, de post

Îmi place pasta de pește, în special cea de ton, pentru gustul său aparte și pentru culoare. Dacă alți pești îi pot transforma de proaspeți, în pastă, pentru ton trebuie să apelez la cel din conservă. Dar mă consolez cu gândul că în asta e și un avantaj, totuși: se face mai repede.... Este o rețetă simplă, foarte ușor de făcut și rapidă. Această pastă de ton are puține ingrediente și condimente, pentru a permite sesizarea gustului natural al peștelui. Pasta de ton este mult mai bună, dacă este preparată cu unt, în perioadele când nu este post.    

Ingrediente

  • 200 -250 grame de ton întreg, din conservă
  • 150 grame de margarină
  • 1 ceapă medie
  • 1 praf de sare
  • zeama de la 1/2 lămâie

Mod de preparare

Se scoate tonul din cutiile de conserve și se lasă să se scurgă de lichid într-o strecurătoare.

După câteva minute, se mărunțește tonul cu furculița, sau în robot.

Se curăță o ceapă medie, se spală, se șterge cu un prosop de hârtie, după care se taie foarte fin.

Se adaugă ceapa tocată în tonul mărunțit, margarina, praful de sare și zeama de lămâie. Se omogenizeză compoziția și se pune într-un vas.

Se decorează cu felii de ceapă și de lămâie.

Se poate consuma imediat, sau mai târziu. În acest ultim caz, acoperiți vasul cu pasta de ton și depuneți-l în frigider. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de ton, de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (35)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

File de dorada in sos de portocale si rozmarin, cu legume

Postat de mirela0911

File de dorada in sos de portocale si rozmarin, cu legume

Se spala bucatile de peste si se lasa sa se scurga de apa, eventual se sterg cu prosoape de hartie. Se condimenteaza cu sare, piper si rozmarin, rasnite proaspat. Se curata cartofii, se spala,...

Citeste continuarea

Orez cu peste si fructe de mare

Postat de cristeena20

Orez cu peste si fructe de mare

-Intr-o oala punem pestele congelat sa fiarba in apa rece cu sare , putin ulei de masline si 2-3 crengute de coriandru. Eu am folosit red fish congelat dar e bun si alt gen de peste-de preferinta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.11.2017, 20:13
Yummy!
la 21.11.2017, 20:16
Doamna Rodica cate tonuri ati folosit, au fost tonuri inalte sau din alea joase?
la 21.11.2017, 20:18
Yami! Delicioasă!
la 21.11.2017, 20:23
Clementina, cred că au fost tonuri înalte, pentru că în cor am fost soprană...
la 21.11.2017, 20:24

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking