Pasta de Zahar facuta in casa ( mai buna si economa )

Postat de simo_brkic in Dulciuri
28 Apr 2012 | 50984 vizualizari
Pasta de Zahar facuta in casa ( mai buna si economa )

Cand eram mica adoram sa modelez plastilina! =) mama se minuna mereu de ceea ce faceam cu surioara mea ...crescand ...anul trecut am redescoperit modelajul =D ce frumos =) ma pot intoarce in copilarie si pot crea =)... o noua arta pe care incet incet sper sa o stapanesc =)

Ingrediente

  • 50 g miere
  • 5 g gelatina in foi
  • 30 g apa
  • aproximativ 500 g zahar pudra

Mod de preparare

Primul pas: taiem fasii foile de gelatina si le puneam in 30 g apa,le lasam se se moaie 10 minute;

Al doilea pas:intr-o craticioara punem mierea si o dam la foc mic amestecata cu foile moi si apa ,astfel mestecam pana cand se topesc si se amalgameaza bine,devenind ca apa.

Ultimul pas :pregatim zaharul tos intr un vas de plastic si turnand compozitia lichida amestecam cu lingura.

Cand devine mai consistent amestecam cu mana,framantam putin ca atunci cand facem cozonaci ;)

astfel obtinem o minunata pasta de zahar ce o putem folosi pt a decora dulciuri/torturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de Zahar facuta in casa ( mai buna si economa )" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pariziene cu mere calite

Postat de Constelatialeu

Pariziene cu mere calite

Intr-un castron incapator cernem faina si o amestecam cu cele doua plicuri de garant. Separat amestecam cele 2 oua si albusul, adaugam sare, zahar, coaja de lamaie si putin lapte caldut....

Citeste continuarea

Desert croissante duo

Postat de deyutzky

Desert croissante duo

Intr-un bol punem 400 g faina(la final daca mai e nevoie adaugati si restul). In centrul ei facem o adancitura in care adaugam apa calduta, zaharul si drojdia. Amestecam cu o lingura de lemn...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 28.04.2012, 09:05
Fain!
la 28.04.2012, 09:19
Arata grozav...sa te tot joci, trebuie precizat si faptul ca aceasta pasta e doar un decor si nu se mananca...
la 28.04.2012, 09:39
la 28.04.2012, 10:18
la 28.04.2012, 10:21
f frumos

Ruxy, de ce nu se poate manca????

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking