Pasta de Zahar facuta in casa ( mai buna si economa )

Postat de simo_brkic in Dulciuri
28 Apr 2012 | 51042 vizualizari
Pasta de Zahar facuta in casa ( mai buna si economa )

Cand eram mica adoram sa modelez plastilina! =) mama se minuna mereu de ceea ce faceam cu surioara mea ...crescand ...anul trecut am redescoperit modelajul =D ce frumos =) ma pot intoarce in copilarie si pot crea =)... o noua arta pe care incet incet sper sa o stapanesc =)

Ingrediente

  • 50 g miere
  • 5 g gelatina in foi
  • 30 g apa
  • aproximativ 500 g zahar pudra

Mod de preparare

Primul pas: taiem fasii foile de gelatina si le puneam in 30 g apa,le lasam se se moaie 10 minute;

Al doilea pas:intr-o craticioara punem mierea si o dam la foc mic amestecata cu foile moi si apa ,astfel mestecam pana cand se topesc si se amalgameaza bine,devenind ca apa.

Ultimul pas :pregatim zaharul tos intr un vas de plastic si turnand compozitia lichida amestecam cu lingura.

Cand devine mai consistent amestecam cu mana,framantam putin ca atunci cand facem cozonaci ;)

astfel obtinem o minunata pasta de zahar ce o putem folosi pt a decora dulciuri/torturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de Zahar facuta in casa ( mai buna si economa )" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Inghetata de capsuni cu iaurt

Postat de mirela0911

Inghetata de capsuni cu iaurt

Capsunile se spala, se curata de codite si se pun intr-o craticioara. Se adauga zaharul peste ele si se lasa timp de 15 minute pentru a lasa sirop. Se aseaza craticioara pe foc si se lasa sa dea...

Citeste continuarea

Chec cu cirese

Postat de Pungasa_Rogue

Chec cu cirese

Zaharul si apa se fierb pana cand se topeste tot zaharul, apoi se lasa sa se racoreasca pana cand pregatiti cuptorul si mixati albusurile spuma. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi....

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.04.2012, 09:05
Fain!
la 28.04.2012, 09:19
Arata grozav...sa te tot joci, trebuie precizat si faptul ca aceasta pasta e doar un decor si nu se mananca...
la 28.04.2012, 09:39
la 28.04.2012, 10:18
la 28.04.2012, 10:21
f frumos

Ruxy, de ce nu se poate manca????

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking