Puneti nautul la hidratat minim 12 ore. Eu l-am preparat cu o zi inainte
Spalati nautul si-l puneti la fiert 60-90 minute pana bobul este bine fiert.
Intr-o oala pentru supa, adaugati usturoiul si rozmarinul, adaugati uleiul si-l puneti la gatit, la foc mic, lasandu-l sa incalzeasca si sa aromatizeze uleiul treptat.
Sotati pana cand usturoiul devine usor aramiu.
Adaugati fileul de ansoa, sotati putin, apoi rosiile si sotati inca 2-3 minute.
Adaugati cu ajutorul unei spumiere ,nautul fiert, o cana de lichid in care a fiert nautul sau pana acopera nautul de un deget; pastrati o jumatate cana de naut fiert pe care il pasati separat cu blenderul vertical.
Dupa 2-3 clocote, scoateti crenguta de rozmarin si usturoiul, (unii il lasa in supa) adaugati spaghetele rupte, fierbeti aproximativ 8 minute.
Adaugati pasta de naut, amestecati.
Potriviti consistenta supei duca cum preferati cu lichidul de la nautul fiert.
Potriviti de sare.
Se serveste atat calda, cat si rece, asezonati cu rozmarin si ardei iute tocat marunt si stropit putin cu ulei de masline.
Iti recomandam si reteta de Supa de legume cu paste litere, preferata copiilor sau Supa crema de ciuperci, foarte cremoasa si buna la gust.
Incearca si Yayla - supa turceasca cu iaurt, menta si naut, un deliciu de zile mari.
Pofta buna!