Ingrediente
- 5 kg gogosari
- 3 linguri sare mare
- 1 lingurita piper boabe
- 4 foi de dafin
- 1 lingurita si 1/2 boia iute
Mod de preparare
Spalam gogosarii, in taiem in doua si ii curatam de seminte si cotoare.
Ii trecem apoi prin masina de tocat sau prin robotul de bucatarie.
Ii punem intr-o cratita incapatoare, adaugam sarea, boiaua iute, boabele de piper si foile de dafin.
Punem cratita pe foc, iar dupa ce incepe sa fiarba amestecam continuu pentru a nu se prinde de cratita.
Lasam sa fiarba vreo 2 ore, pana cand scade zeama lasata de gogosari.
Pasta rezultata o punem in borcanele spalate si sterilizate.
Sigilam borcanele si le acoperim cu o patura groasa.
A doua zi le depozitam in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta picanta de gogosari" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (39)
|