Pastai cu rosii si chiftelute

Postat de adasev12 in Mancaruri cu carne
23 Iun 2012 | 4924 vizualizari
Pastai cu rosii si chiftelute

cu regret ca n-am decat 2 poze, dar va invit la masa cu drag...

Ingrediente

  • 400 g pastai verzi
  • o conserva de rosii mica
  • 2 foi de dafin
  • doua fire de ceapa verde
  • o tija mica de telina
  • jumatate de ardei
  • marar verde
  • sare, piper
  • o lg de pasta de rosii groasa
  • patrunjel verde
  • 2 catei de usturoi
  • o lg de amidon de porumb

chiftelute:

  • 300 g carne tocata
  • un ou
  • o mana de pesmet
  • sare, piper, marar verde(o lg-ita)
  • cimbru uscat
  • 2 catei de usturoi

Mod de preparare

pastaile se aleg, se rup bucati si se oparesc bine in apa sarata.

se lasa asa cu apa  pe ei vreo 10-15 min.

se ia o tigaie si se pune la calit ceapa, telina si ardeiul( de data asat nu am pus ca nu aveam in casa)si cand s-au inmuiat bine ( nu prajit) se adauga pasta   de rosii si frunzele de dafin,

se amesteca si se pun apoi pastaile .

din apa in care au fost oparite pastaile se pune cat sa acopere totul bine si se lasa la fiert la foc potrivit vreo jumatate de ora.

dupa ce s-au inmuiat bine pastaile potrivim de sare si punem si maraul verde( o lingurita).

rosiile din conserva se pasireaza bine la robot si se toarna peste pastai.

se pune si usturoiul pisat si se mai lasa la fiert jumatate de ora.

intre timp pregatim chiftelutele, amestecand toate ingredientele bine.

facem chiftelute mici pe care le punem deasupra pastailor in cratita, mai punem apa calda sa fie mereu apa peste pastai,

acoperim cu un capac si lasam la foc mic cam jumatate de ora.

la sfarsit presaram patrunjel verde si stingem focul.

mai lasam sub capac 15 min apoi servim.

pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastai cu rosii si chiftelute" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Ied cu legume- la tuci

Postat de mihaelar63

Ied cu legume- la tuci

Pulpa de ied se spala bine si se curata de grasimi . Legumele se curata si se spala . Ceapa se taie pestisori , prazul rondele ,telina se feliaza . Morcovii se taie...

Citeste continuarea

Tocanita dietetica cu pulpe de pui dezosate in vas Zepter

Postat de camelia75

Tocanita dietetica cu pulpe de pui dezosate in vas Zepter

1.Spalati bine pulpele,apoi le condimentati cu sare si piper. 2.In vasul Zepter puneti uleiul de masline,apoi asezati pulpele de pui si acoperiti cu capacul.Focul sa fie mic.Cand acul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.06.2012, 09:49
la 23.06.2012, 10:05
Buna mancarica!
la 23.06.2012, 10:29
bun
la 23.06.2012, 10:43
ce bun
la 23.06.2012, 10:48
Deschide usa ca am ajuns la masa!!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking