Pastai la borcane pentru iarna

Postat de rocsi_1612 in Conserve
14 Iul 2011 | 75800 vizualizari
Pastai la borcane pentru iarna

Nu am mai pus de ceva ani,pentru ca ultima oara cand a pus mama ,nu stiu ce s-a intamplat dar toate borcanele au fiert.Acum mi-a dat reteta o vecina si mi-a zis ca imi garanteaza 100% ca vor tine..am pus doar cateva borcanele ,de proba,si daca peste o saptamana vad ca sunt in regula,atunci mai pun!

Ingrediente

  • pastai
  • sare mare
  • aspirine

Mod de preparare

Pastaile le curatati capetele si le spalati bine.
Intr-o oala puneti niste apa la fiert, cu un praf de sare mare.
Cand apa incepe sa fiarba, puneti pastaile si le dati cateva clocote (nu le fierbeti prea tare ca sa devina moi, ci trebuie sa fie al dente).
Le scoateti cu o paleta intr-un bol.
Spalati borcanele cu apa fierbinte si le puneti la scurs cu gura in jos pe un prosop curat. 
Asezati pastaile calde in borcane.
Acum pregatiti saramura:
La 1 litru de apa rece puneti o lingura de sare.
Invartiti pana ce sarea este topita.
Turnati apa sarata peste pastai, sa acopere bine pastaile, iar deasupra fiecarui borcan adaugati cate o aspirina pisata.
Infiletati bine borcanele si le inveliti in hartie fiecare.
Le asezati intr-o oala si puneti apa rece, cat sa cuprinda cam pe 3 sferturi borcanele.
Le acoperiti cu un prosop curat de bucatarie, apoi puneti oala pe flacara aragazului si sterilizati pastaile cam 20-25 de minute (20-25 de minute din momentul in care incepe sa fiarba apa din oala).
Cand sunt gata le scoateti din oala, le inveliti fierbinti intr-o patura, iar dupa ce s-au racit, le pastrati intr-un loc racoros.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastai la borcane pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Fasole pastai, conservata pentru iarna

Postat de Ina

Fasole pastai, conservata pentru iarna

      Fasolea se curata de codite si se rupe in bucati mai mici, daca este prea lunga. Se pune la fiert ( nu prea mult) in apa cu putina sare, iar cand e fiarta se scoate din...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.07.2011, 11:28
iti faci provizi pe iarna
la 14.07.2011, 11:42
ce harnicutza esti
la 14.07.2011, 11:54
Rocsi cat imi plac
la 14.07.2011, 12:17
harnicuta mica sa nu ai surprize,de ce nu le bagi in pungi si la congelator?
la 14.07.2011, 13:36

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking