Ingrediente
- 500 gr paste gnocchi, nr 85
- 1/2 kg rosii ( sau 1 cutie de rosii )
- 3-4 catei de usturoi
- 1 kg ardei gras ( sau Kapia )
- 150 ml smantana pentru gatit
- 1 legatura busuioc
- 1 legatura patrunjel
- 50 gr parmezan
- sare, piper
Mod de preparare
1. Mai intai se coc ardeii, se curata si se taie fasii.
2. Pastele se pun la fiert conform instructiunilor de pe pachet si se lasa la scurs in sita.
3. Punem rosiile la calit cu o lingura de ulei si un strop de sare. Cand s-au inmuiat si sunt destul de fierte, adica in aproximativ 20 minute, se dau la o parte, se lasa la racit si se scot cojitele.
4. Cateii de usturoi se curata si se pun in tigaie in uleiul incins.Cand incep sa se coloreze, ii scoatem. Adaugam ardeii ,sarea, busuiocul tocat si rosiile. Lasam cateva minute pe foc, sa se intrepatrunda aromele.
5. Adaugam smantana si patrunjelul si mai lasam 10 minute sa scada. La sfarsit punem si piperul.
6. Se servesc cu parmezan ras.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu ardei copt" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|