Paste cu branza si sos bechamel

Postat de Julie in Paste
16 Sep 2010 | 10672 vizualizari
Paste cu branza si sos bechamel

Ingrediente

  • 200 g paste,
  • 200 g branza,
  • aprox. o cana sos bechamel mai subtire ,
  • pesmet

Mod de preparare

Sosul bechamel este unul dintre sosurile frantuzesti de baza. Se foloseste ca atare sau ca adaos in diferite preparate din bucataria frantuzeasca si nu numai.

Cum se obtine:

Laptele( 500 ml ) se aromatizeaza cu o jumatate de ceapa, un catel de usturoi si  o frunza de dafin. Se fierbe si apoi se strecoara. Separat, intr-un vas se topesc 2 linguri unt apoi se adauga 2 linguri cu faina. Se toarna putin cate putin laptele infuzat. Se amesteca repede ,cu telul, pana cand sosul se uniformizeaza si devine cremos. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Ca unitati de masura se folosesc o lingura de faina si una de unt la fiecare cana cu lapte adaugata.

Un sos simplu,delicios,  laptos si aromat care se face foarte usor si poate fi folosit la prepararea multor feluri de mancare, precum sufle-uri, gratin de spanac , musaca, vinete umplute sau paste cu branza.

De data aceasta il vom adauga in paste:

PASTE CU BRANZA SI SOS BECHAMEL

Pastele se fierb in apa cu sare, se scurg si se clatesc cu apa rece.Se prepara sosul bechamel ,se condimenteaza , iar la sfarsit se adauga branza rasa si se amesteca pana cand se topeste.  Se combina pastele cu sosul , se pun intr-o tava, se presara deasupra branza rasa si un praf de pesmet.

Se coace in cuptorul deja incalzit, aprox. 10-15 minute pana cand se topeste branza de deasupra. Se servesc imediat.

La interior vor fi cremoase si fierbinti iar la suprafata vor avea o crusta crocanta,aurie, delicioasa de branza.

O mancare grozava,  reconfortanta ,pentru toata familia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu branza si sos bechamel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paste cu sos bechamel, ciuperci si mozzarella

Postat de oanapl

Paste cu sos bechamel, ciuperci si mozzarella

Speli ciupercile, le scurgi bine si le tai bucatele. Incingi uleiul intr-o tigaie, pui ciupercile si usturoiul pisat. Le inabusi cateva minute, apoi le lasi sa se raceasca. Intr-o oala, pui...

Citeste continuarea

Paste cu sos bechamel, ciuperci si mozzarella

Postat de rocsi_1612

Paste cu sos bechamel, ciuperci si mozzarella

Spalam ciupercile, le scurgem bine si le taiem bucatele. Incingem uleiul intr-o tigaie, punem ciupercile, usturoiul curatat si taiat pe jumatate. Le inabusim 2 minute, apoi adaugam jumatate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.09.2010, 18:10
primapapa portie dubla
la 16.09.2010, 19:25
Si eu tot dubla, ca-s printre primii.
la 16.09.2010, 20:04
Excelent arata toate
la 16.09.2010, 20:25
frumusele mai sunt................
la 17.09.2010, 08:04
Multumesc fetelor! Portii duble pentru toata lumea!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking