Paste cu cârnaţi afumaţi la capac

Postat de Zamfira in Paste
9 Noi 2015 | 3265 vizualizari
Paste cu cârnaţi afumaţi la capac

"pentru Saptamana barbatilor care gatesc"

Ingrediente

  • paste 1/2 pungă (de care vă plac sau aveţi în cămară)
  • 500 g cârnaţi de casă afumaţi(prăjiţi)
  • 3-4 castraveţi muraţi sau gogoşari
  • oregano
  • ulei de măsline
  • sos de roşii(făcut de voi, o variantă găsiţi şi aici pe pagină) sau kechup picant
  • sare
  • 100 g caşcaval, parmezan sau brânză de casă

Mod de preparare

Fierbem pastele în apă cu sare şi 1 lingură de oregano, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Punem pastele la fiert în momentul în care fierba apa.

Până când fierb pastele feliem cârnaţii prăjiţi, castraveţii muraţi şi caşcavalul.

După ce au fiert pastele îi strecurăm foarte bine de apă. Punem ulei de măsline într-o tigaie, aproximativ 3 linguri. Punem pastele într-un bol şi turnăm sosul peste ele.

Punem pastele în tigaie, adăugăm cârnaţii şi castraveţii feliaţi. Amestecăm totul şi deasupra aşezăm caşcavalul mărunţiţ sau răzuit.

Aprindem focul şi punem un capac peste tigaie.

Lăsăm tigaia pe foc mediu 3-4 minute apoi închidem focul şi mai lăsăm pastele 1 minut.

Este un gust tradiţional şi picant extrem de bun, merită încercat. Îmbinăm bucătăria italiană cu cea românească.

Pentru un sos de roşii preparat acasă folosiţi următoarele ingrediente,

·         1 ceapă

·         1 căpăţână usturoi

·         1 cutie roşii decojite la cutie

·         1 cană bulion

·         1 linguriţă busuioc

·         1 linguriţă cimbru

·         1 lingură făină

·         sare, piper

·         ulei de măsline

 

Tăiem ceapa mărunt şi o călim în puţin în ulei, adăugăm roşiile, condimentele şi bulionul, sare piper după gust. Adăugăm făina în ploaie, amestecăm imediat în compoziţi având grijă să nu facă gogoloaşe. Lăsăm să fiarbă totul la foc mic 5 minute. În final adăugăm usturoiul, lăsăm să mai fiarbă 1 minut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu cârnaţi afumaţi la capac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paste cu ton

Postat de caroline

Paste cu ton

Se pune o tigaie antiaderenta la foc iute. Cand s-a incins punem putin ulei de masline si calim usturoiul curatat pentru cateva minute. Astfel uleiul va lua aroma usturoiului.  Se adauga...

Citeste continuarea

Penne cu bacon si pesto la cuptor

Postat de caroline

Penne cu bacon si pesto la cuptor

Incepem prin a pune apa la fiert .Cand apa a inceput sa fiarba , punem sare si apoi pastele.Le lasam sa fiarba 8 minute ( sau in functie de tipul de paste folosit, fierbeti conform timpului...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.11.2015, 18:27
Iar paste.. eu vreau carnatii...
la 09.11.2015, 18:34
Cleme trebuie să papi tot, nu primeşti doar cârnaţii ))
la 09.11.2015, 18:37
Nu-i corect......pot sa pap impreuna cu Vali al meu,ii dau lui pastele...
la 09.11.2015, 18:43
bune
la 09.11.2015, 18:44
mai,mai,mai

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking