Paste cu chiftelute si sos de rosii la cuptor

Postat de adela1981 in Paste
15 Feb 2012 | 4771 vizualizari
Paste cu chiftelute si sos de rosii la cuptor

Ingrediente

  • Pentru chiftelute:
  • 500 gr carne tocata
  • 3 felii de franzela 
  • 1 catel de usturoi  
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • sare,
  • piper
  • frunze de patrunjel  
  • 2 linguri ulei
  • Pentru sosul de rosii:
  • 1 morcov mic
  • 1 ceapa mica
  • 500 ml bulion de rosii 
  • sare,
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • Servit:
  • 400 gr paste (spirale am avut eu)

Mod de preparare

In primul rand pregatim chiftelutele, amestecam carnea tocata cu feliile de franzela inmuiate in apa si stoarse, cu usturoiul pisat, ceapa data pe razatoarea mica, verdeata si oul  batut, apoi condimentam cu sare si piper dupa gust. Formam chiftelutele si le asezam intr-un vas termorezistent, stropim cu cele doua linguri de ulei si le introducem in cuptorul incalzit cca 15 min.

Intre timp pregatim sosul de rosii, curatam ceapa si o taiem marunt, o calim in ulei, adaugam morcovul ras pe razatoare (ochiul mic). Dupa ce s-au calit, adaugam bulionul, condimentam cu sare si piper si lasam sa dea in clocot  2- 3 min.

Scoatem chiftelutele din cuptor  si turnam sosul de rosii . Mai lasam la cuptor 30 min ducem in cuptorul incalzit cca 15 min.

Se servesc  cu paste!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu chiftelute si sos de rosii la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Paste cu dovlecei si ciuperci

Postat de mirela0911

Paste cu dovlecei si ciuperci

Ciupercile se spala si se curata apoi se taie felii. Dovlecelul se curata de coaja, se taie in doua si se scot semintele, apoi se taie in cubulete. Ardeiul se taie bastonase mici. Intr-o tigaie...

Citeste continuarea

Tagliatelle cu fructe de mare

Postat de oanapl

Tagliatelle cu fructe de mare

Se curăță usturoiul, se feliază și se călește în uleiul încins. Se adaugă ciupercile tăiate bucățele mici și fructele de mare.Se adaugă o căniță de apă și se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.02.2012, 14:07
florile is pt mn nu?
la 15.02.2012, 14:10
bun bun
la 15.02.2012, 14:15
la 15.02.2012, 14:24
imi plac
la 15.02.2012, 15:45
ce bine arata!!!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking