Paste cu ciuperci si mult sos

Postat de rocsi_1612 in Paste
27 Noi 2010 | 6832 vizualizari
Paste cu ciuperci si mult sos

Ingrediente

  • 200 gr de paste
  • 1 castron cu ciuperci intregi,conservate
  • 1 rosie
  • 1 ceapa
  • 2-3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • circa 400 ml suc de rosii
  • 5 linguri vin alb

Mod de preparare

Intr-o oala se pune apa la fiert cu un varf de cutit de sare.

cand incepe sa fiarba ,punem pastele.

le lasam la fiert 15-20 de minute.

cat fierb pastele pregatim sosul.

ciupercile le spalam bine si le taiati bucatele mai mari.

ceapa se curata ,se spala si se toaca mai marunt.

intr-o tigaie punem uleiul.

apoi adaugam ceapa si cateva linguri de apa ca sa inabusim ceapa,sa nu o prajim.

dupa care punem si ciupercile.

le lasam 2-3 minute apou turnam sucul de rosii.

rosia o curatam de pielita si o taiem cubulete ,apoi o turnam peste ciuperci.

condimentam cu sare si piper si lasam ciuparcile la foc potrivit circa 15 minute(daca e prea gros sosul mai puneti putina apa).

mai la urma punem si vinul alb.

dupa ce pastele au fiert le scurgem de apa.

acestea le turnam in tigaia cu sosul ,cu ciuperci.

tragem tigaia de pe foc si amestecam bine toate pastele sa intre sos in toate.

apoi le asezam pe o farfurie si servim...

sunt bune intr-o zi de post.!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu ciuperci si mult sos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Linguini con gamberetti sau Paste cu creveti

Postat de Corina33

Linguini con gamberetti sau Paste cu creveti

Se pun pastele la fiert in multa apa cu sare. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins. Se adauga pe rand: usturoiul taiat cubulete, ardeiul si ceapa feliate si se lasa doar cateva minute la...

Citeste continuarea

Macaroane cu branza in stil american

Postat de mitinita

Macaroane cu branza in stil american

Macaroanele se fierb dupa instructiunile de pe ambalaj. Se pun 250 ml de lapte pe foc. Restul de 50 ml de lapte, se amesteca bine cu cele 2 linguri de faina, pana cand compozitia nu mai are...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.11.2010, 15:35
Ma bucur ca pina la urma ai reusit sa pui pozele
Cat despre paste....delicioase ! 5 furcute alerg sa ti-le dau
la 28.11.2010, 15:36
Cine a furat furcutele...chiar asa...nu aveti acasa ?
la 28.11.2010, 15:41
mai tarziu furculitele,pana atunci mananc cu mana ca tare foame imi este
la 28.11.2010, 18:46
ador pastele astea .............. dar furcileee ?? oricum pap cu lingura
la 28.11.2010, 19:53
Nu stiu de ce nu reusesc sa pun furculitele dar tare imi place

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking