Ingrediente
- 500gr fructe de mare
- o ceapa medie
- 2-3 caciulii de usturoi
- jumatate pahar vin alb
- 2 linguri de smantana
- 4 linguri ulei de masline
- 2 linguri de margarina
- sare, piper
- patrunjel verde
Mod de preparare
Punem pastele la fiert conform instructiunilor de pe cutie.
Intr-o cratita mai lata sau intr-o tigaie wok bine incinsa, punem margarina si 2 linguri ulei de masline. Cand margarina s-a topit adaugam ceapa si calim pana devine lucioasa.
Punem fructele de mare(spalate intr-un jet de apa rece si uscate pe un prosop de hartie) cu inca 2 linguri ulei de masline si lasam 2 minute la calit.
Adaugam apoi vinul, condimentam cu sare si piper,punem patrunjel verde si mai lasam 2 minute la foc.
Dupa punem smantana si usturoiul si mai lasam un minut la foc.
Scoatem pastele,le spalam intr-un jet de apa rece si le punem peste sos.
Servim imediat cu patrunjel presarat si unu/doua pahare de vin :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|