Paste cu pui si legume

Postat de rocsi_1612 in Paste
10 Ian 2014 | 9890 vizualizari
Paste cu pui si legume

Pot doar sa zic ca sunt cele mai bune paste care le-am mancat vreodata. Bine, nu sunt eu mare consumatoare mare de paste, de obicei le prefer pe cele simple cu mult sos de rosii insa astea tare m-au incantat!

Ingrediente

  • 1 piept de pui dezosat potrivit
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei galben
  • 1 cutie rosii decojite intregi
  • 2-3 linguri ulei
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura pasta de gogosari cu kapia
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat
  • 250 gr paste
  • parmezan

Mod de preparare

Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu un servetel si il taiem bucati potrivite. Curatam ceapa si o tocam, morcovul il decojim si il taiem bucati potrivite iar ardeiul il taiem cubulete. Intr-o tigaie incingem uleiul, inabusim bucatile de pui, apoi adaugam si legumele. Presaram sare, piper, turnam o cana de apa si lasam sa fiarba pana puiul este patruns pe jumatate. Rosiile le taiem cubulete, le adaugam peste pui, punem pasta de gogosari cu kapia si daca este nevoie mai adaugam si putina apa. Curatam usturoiul, il taiem jumatati si ii dam drumul in tigaie.  Lasam sa scada la foc potrivit si daca vreti sa fie putin mai acrisor sosul mai adaugati o lingura de pasta de tomate.

Spre final presaram putin busuioc uscat, amestecam bine si acoperim cu un capac.

Intr-o cratita punem apa, cu sare si putin ulei la fiert. Cand clocoteste dam drumul pastelor si le fierbem cat este necesar. Cand sunt gata le rasturnam pe o sita sa se scurga de apa.

Se servesc cu puiul pregatit, cateva fasii de parmezan si putin patrunjel verde tocat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu pui si legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (44)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pui cu legume in sos de smantana

Postat de mirela0911

Pui cu legume in sos de smantana

Se spala pieptul de pui, se sterge de apa apoi se feliaza in 6 bucati (mai groase decat pentru snitele). Se condimenteaza cu sare si piper apoi se tavalesc bucatile de carne prin faina alba. Se...

Citeste continuarea

Perisoare de pui cu tortelloni in sos de legume

Postat de merisor67

Perisoare de pui cu tortelloni in sos de legume

Tocăm pieptul de pui împreună cu ceapa. Adăugăm condimentele, orezul și încorporăm ouăle. Omogenizăm bine compoziția de perișoare din piept de pui. Punem apa la fiert, iar...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.01.2014, 20:47
Ce bine arata!
la 10.01.2014, 20:48
bune
la 10.01.2014, 20:49
la 10.01.2014, 20:59
Paste
la 10.01.2014, 21:02
Nu ma dau in vand dupa ele dar arata bine ..

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking