Ingrediente
- cca 350 gr conopida (citeva buchetele)
- 3 linguri de maioneza
- 1 catel de usturoi
- frunze patrunjel
- sare
- 2 felii de sunca presata
- 250 gr paste
- 1/2 lamaie mica ,mica
Mod de preparare
Am curatat prima data conopida, am spalat-o si am pus-o la fiert cu apa si un picut de sare. Catre terminare de fiert am adaugat catelul de usturoi zdrobit (sa-i dea un picut de aroma). Am scurs-o bine de apa, am lasat-o sa se raceasca, apoi am zdrobit-o bine cu o furculita. Am amestecat-o cu sucul de lamaie, frunzele de patrunjel si maioneza.
Intr-o oala cu apa clocotita cu un picut de sare am pus pastele la fiert, am respectat termenul de fierbere, 12 minute. Le-am strecurat, le-am clatit bine cu apa rece, am asezat pe un platou intins, apoi am asezonat cu salata de conopida si feliute de sunca.
A iesit un prinz delicios. Pofta buna si indrazniti, caci combinatia este super buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu salata de conopida si sunca presata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|