Ingrediente
- 150 gr somon afumat
- 1 ceapa mica ( eu am folosit rosie)
- 1 lingura unt
- 1 lingura ulei de masline
- 1/8 vin alb sec
- 300 gr frisca nebatuta (sau smantana pentru gatit)
- 400 gr paste ( eu aveam doar spaghetti in casa , dar merg si alt timp de paste : de ex farfalle )
- piper proaspat macinat,
- sare ( dupa gust )
Mod de preparare
1. Se taie somonul in fasii subtiri; ceapa se curata si se toaca, apoi, intr-o tigaie incapatoare se incing uleiul si untul, dupa care se caleste ceapa. Se adauga vinul si se da in clocot , lal foc mare.
2. Pe masura ce se adauga putin cate putin frisca nebatuta , se da iar in clocot si apoi se condimenteaza cu sare si piper.
3. Pastele fainaoase se pun la fiert intr-o cantitate mare de apa sarata; la sos se adauga somonul si se lasa cca 1 min, fara a mai pune cratita pe foc. Pastele se strecoara , se adauga sosul de somon, se amesteca si se servesc imediat. Optional putem pune frunze de busuioc proaspat ( mie imi place foarte mult ! )
Pastele acestea sunt o combinatie tare interesanta pentru cei carora le place somonul fumee.... mie una mi-a placut tare mult, dar sora-mea nu a fost asa incantata!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu somon afumat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|