Paste cu sos Amatriciana

Postat de adasev12 in Penne
15 Feb 2012 | 6453 vizualizari
Paste cu sos Amatriciana

bune!

Ingrediente

  • 250 g paste,de care doriti
  • 100 g pancetta ( bacon)
  • 1 ceapa mai mica
  • un fir de telina nu f mare
  • un ardei iute mic, sau in fc de cat de iute este ardeiul
  • 2 rosii din conserva
  • 2 lg pasta de rosii
  • o mana, doua de parmezan ras
  • sare, piper, busuioc, patrunjel verde( optional)

Mod de preparare

Pancetta se taie feliute subtiri si se pune la prajit in putin ulei. Se scoate apoi si se pun la calit in aceeasi tigaie ceapa taiata marunt si telina. Se lasa sa se inmoaie frumos, apoi se adauga rosiile taiate marunt si pasta de rosii. Se sareaza, pipereaza si se adauga o cana de apa de la pastele care fierb in acest timp. Se pune si pancetta inapoi in tigaie si se lasa sa fiarba vreo 15 minute. Se adauga apoi ardeiul iute maruntit, dar gustul  nu trebuie sa fie f iute, trebuie sa aiba doar o nota spicey....Se pune si  busuiocul maruntit ( eu nu am avut si am pus un pic de oregano), se adauga si o mana de parmigiano razuit si se mai lasa la foc 7-8 minute. Daca a scazut f tare sosul mai puneti apa de la paste. Se opreste focul si daca  doriti se poate adauga si patrunjel verde maruntit.

Se scurg pastele, care au fiert in apa sarata cu o lg de ulei , se portioneaza in farfurii si se toarna sosul deasupra.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos Amatriciana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Spaghetti all'amatriciana

Postat de donpablo

Spaghetti all'amatriciana

Intr-o tigaie incinsa se pune uleiul si cateii de usturoi. Dupa ce usturoiul a prins o culoare maronie se scoate. Se pune afumatura la prajit ( in cazul in care se doreste picant se adauga si o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.02.2012, 13:29
Ce minunat arata , frumoase culori
la 15.02.2012, 13:30
pot sa vin la masa
la 15.02.2012, 13:41
bun ,bun ..mai ales ca sunt paste le ador
la 15.02.2012, 14:19
ce fain arata!
la 15.02.2012, 14:39
Bine arata ...

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking