Paste cu spanac si gorgonzola

Postat de rocsi_1612 in Paste
28 Ian 2022 | 5267 vizualizari
Paste cu spanac si gorgonzola

Sa va arat ce bunatate am mancat noi astazi! Niste paste grozave (asa au zis ai mei), cu un sos cremos de spanac si gorgonzola! Au iesit super delicioase si nu a mai ramas nimic in tigaie! Pentru un pranz sau o cina rapida, aceste paste sunt ideale!

Ingrediente

  • 150 gr paste (eu am folosit paccheri giganti)
  • 200 gr spanac tocat congelat
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 150 gr gorzonzola dulce
  • 3-4 linguri smantana de gatit
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • piper
  • amestec de rosii uscate cu busuioc si usturoi

Mod de preparare

Intr-o cratita puneti apa cu sare. O transferati pe foc, iar cand apa clooteste, dati drumul pastelor si le fierbeti, atat cat scrie pe ambalaj.

Cand sunt gata, le scurgeti de apa, dar pastrati cateva linguri din acest lichid.  

Intre timp ceapa o curatati si o tocati marunt. Usturoiul il curatati si il zdrobiti usor cu lama cutitului.

Intr-o tigaie, puneti ulei de masline, ceapa, usturoiul si spanacul congelat. Amestecati la foc potrivit, pana spanacul este complet decongelat. Mai puneti cate putina apa calduta, pana ceapa este bine patrunsa. Scoateti usturoiul. Adaugati gorgonzola taiata cuburi, presarati sare si piper. Cand este topita branza, adaugati smantana de gatit. Gustati sa vedeti daca mai necesita sare sau piper. Dati focul la mic, adaugati pastele scurse de apa. Puneti si cateva linguri din apa (fierbinte) in care au fiert pastele. Amestecati usor, lasati sa dea cateva clocote.

Stingeti focul, dati tigaia deoparte.

Puneti pastele pe farfurie, iar deasupra presarati amestecul de rosii uscate cu busuioc si usturoi.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu spanac si gorgonzola" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Retete similare

Penne cu spanac și gorgonzolla

Postat de panacris

Penne cu spanac și gorgonzolla

Se pune la fiert apa cu puțină sare pentru penne. Se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, cca. 8 minute după ce clocotește apa să rămână al dente, adică mai tari un picuț....

Citeste continuarea

Cochilii umplute cu spanac şi gorgonzola, în sos marinara

Postat de simonacallas

Cochilii umplute cu spanac şi gorgonzola, în sos marinara

Se încălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius.   Se prepară sosul marinara: 2 căţei de usturoi zdrobiţi şi ceapa tocată se călesc în 2 linguri ulei de măsline...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.01.2022, 13:03
Delicioase! Servesc și eu de la tine!
la 28.01.2022, 15:47
bune!
la 28.01.2022, 19:02
Bune!
la 28.01.2022, 19:45
Ador pastele ....iar reteta ta este delicioasa 🤗
la 28.01.2022, 20:29
Foarte bune...!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking