Cochilii umplute cu spanac şi gorgonzola, în sos marinara

Postat de simonacallas in Paste
26 Mar 2014 | 3435 vizualizari
Cochilii umplute cu spanac şi gorgonzola, în sos marinara

E mai migaloasa ea, dar e de mare "angajament" (adica efect :) ) Se pot folosi insa si cochilii XXL (acele Jumbo Shells) care sunt mult mai usor de manevrat.

Ingrediente

  • 200 grame paste "conchiglie"
  • 200 grame spanac
  • 50 grame gorgonzola
  • 30 grame mozzarella
  • 1 ceapă galbenă
  • 2 căţei usturoi
  • 1 ou
  • 600 grame roşii
  • 3 ulei măsline
  • busuioc verde
  • 25 grame parmezan
  • sare, piper

Mod de preparare

Se încălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius.

 

Se prepară sosul marinara: 2 căţei de usturoi zdrobiţi şi ceapa tocată se călesc în 2 linguri ulei de măsline împreună cu câteva frunze proaspete de busuioc (tocate), apoi se adaugă roşiile decojite şi mărunţite la blender, se lasă să fiarbă 15 minute la foc mic; apoi se ia sosul de pe foc şi se adaugă sare şi piper după gust.

 

Spanacul mărunţit fin se căleşte în 1 lingură ulei de măsline până se evaporă. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcorească, apoi se adaugă oul, gorgonzola şi mozzarella dată pe răzătoare, un praf de piper, sare (după gust) şi se amestecă până se omogenizează.

 

Se fierb pastele al dente conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se scurg şi se lasă la răcit.

 

Într-un vas termorezistent se pune jumătate din cantitatea de sos marinara. Se umple fiecare cochilie cu amestecul de spanac şi brânză şi se aşază în vas. Deasupra se pune restul de sos, mozzarella şi se acoperă cu folie de aluminiu. Se coace astfel timp de 25 minute, apoi se scoate folia şi se mai lasă în cuptor până când se rumeneşte brânza de deasupra (10-25 minute).

 

Se serveşte cald, cu parmezan ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cochilii umplute cu spanac şi gorgonzola, în sos marinara" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tagliatelle cu ton si hribi

Postat de simona72

Tagliatelle cu ton si hribi

Pentru inceput ne pregatim ingredientele, le scoatem din frigider si le punem la indemana. Avem grija sa citim timpul de fierbere de pe ambalajul pastelor. Este important pentru ca vom fierbe...

Citeste continuarea

Budinca cu paste si carne tocata de porc

Postat de Pungasa_Rogue

Budinca cu paste si carne tocata de porc

Se pun 2 l apa si putina sare la foc intr-o oala si cand clocotesc, se adauga pastele, amestecand din cand in cand. Se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj (8-9 minute), apoi se iau de pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.03.2014, 21:18
ccat de minunate sunt !!!
la 26.03.2014, 21:48
Wow! Deci muncesti de-ti sar capacele dar cu folos
la 26.03.2014, 22:00
Arata super
la 26.03.2014, 22:02
Arata super!
la 27.03.2014, 05:15
Va multumesc, ma bucur ca va plac

Rux, e de munca intr-adevar. De aia n-am facut decat doua portii

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking