Cochilii umplute cu spanac şi gorgonzola, în sos marinara

Postat de simonacallas in Paste
26 Mar 2014 | 3433 vizualizari
Cochilii umplute cu spanac şi gorgonzola, în sos marinara

E mai migaloasa ea, dar e de mare "angajament" (adica efect :) ) Se pot folosi insa si cochilii XXL (acele Jumbo Shells) care sunt mult mai usor de manevrat.

Ingrediente

  • 200 grame paste "conchiglie"
  • 200 grame spanac
  • 50 grame gorgonzola
  • 30 grame mozzarella
  • 1 ceapă galbenă
  • 2 căţei usturoi
  • 1 ou
  • 600 grame roşii
  • 3 ulei măsline
  • busuioc verde
  • 25 grame parmezan
  • sare, piper

Mod de preparare

Se încălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius.

 

Se prepară sosul marinara: 2 căţei de usturoi zdrobiţi şi ceapa tocată se călesc în 2 linguri ulei de măsline împreună cu câteva frunze proaspete de busuioc (tocate), apoi se adaugă roşiile decojite şi mărunţite la blender, se lasă să fiarbă 15 minute la foc mic; apoi se ia sosul de pe foc şi se adaugă sare şi piper după gust.

 

Spanacul mărunţit fin se căleşte în 1 lingură ulei de măsline până se evaporă. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcorească, apoi se adaugă oul, gorgonzola şi mozzarella dată pe răzătoare, un praf de piper, sare (după gust) şi se amestecă până se omogenizează.

 

Se fierb pastele al dente conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se scurg şi se lasă la răcit.

 

Într-un vas termorezistent se pune jumătate din cantitatea de sos marinara. Se umple fiecare cochilie cu amestecul de spanac şi brânză şi se aşază în vas. Deasupra se pune restul de sos, mozzarella şi se acoperă cu folie de aluminiu. Se coace astfel timp de 25 minute, apoi se scoate folia şi se mai lasă în cuptor până când se rumeneşte brânza de deasupra (10-25 minute).

 

Se serveşte cald, cu parmezan ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cochilii umplute cu spanac şi gorgonzola, în sos marinara" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Paste cu sos de rosii, baby spanac si leurda (de post)

Postat de Pungasa_Rogue

Paste cu sos de rosii, baby spanac si leurda (de post)

Ceapa se curata de foi, se spala, se toaca si se caleste intr-un wok cu 100 ml ulei si putina sare. Se adauga spanacul (spalat si zvantat) si putin piper macinat. Se inabusa 1-2 minute. Se adauga...

Citeste continuarea

Paste cu branza la cuptor

Postat de oanapl

Paste cu branza la cuptor

Pastele le fierbi conform instructiunilor de pe ambalaj, le strecori, le treci pe sub un jet de apa rece si le lasi la scurs. Intr-un castron, amesteci branza de vaci cu ouale, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.03.2014, 21:18
ccat de minunate sunt !!!
la 26.03.2014, 21:48
Wow! Deci muncesti de-ti sar capacele dar cu folos
la 26.03.2014, 22:00
Arata super
la 26.03.2014, 22:02
Arata super!
la 27.03.2014, 05:15
Va multumesc, ma bucur ca va plac

Rux, e de munca intr-adevar. De aia n-am facut decat doua portii

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking