Ingrediente
- 350g paste largi
- 450ml rosii pasate sau pulpa de rosii
- 275g spanac
- 50g pesmet
- 120ml lapte
- 60ml ulei
- 250g branza ricotta
- 1 catel usturoi
- 25g Parmesan
- sare,piper negru
- 25g seminte de pin(eu am folosit nuci macinate)
Mod de preparare
Intr-o craticioara, fierbem pastele in apa cu sare,dupa instuctiunile de pe pachet. Cand sunt gata fierte le trecem printr-un jet de apa.
Spanacul se fierbe in apa cu sare cateva minunte, dupa care il punem intr-o sita si prin presare scurgem surplusul de apa existent.
Pulpa de rosii sau rosiile pasate, le asezam intr-o sita deasupra unui bol si cu o lingura le presam.
Punem pesmetul, laptele si 45ml ulei in mixer si mixam putin.Adaugam spanacul si ricotta, mixam putin, dupa care adaugam sarea, piperul si un pic de nucsoara.
Mixam impreuna pulpa de tomate sau pasate, cu uleiul de masline, catelul de usturoi. Intindem sosul obtinut intr-un vas rezistent la temperaturi inalte(eu am folosit vas yena).
Pasta mixata obtinuta (spanac, ricitta....) o introducem cu ajutorul unui sprit sau punga pt. ornat torturi in pastele fierte si le asezam peste pasta de rosii.
Punem la cuptor cam 15 min. Dupa ce scoatem din cuptor presaram deasupra Parmessan si seminte de pin sau nuci macinate si lasam un pic pana se rumeneste branza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu spanac si ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|