Ingrediente
- 400 g faina 000
- 4 oua medii, proaspete
- optional: busuioc, oregano
Mod de preparare
Curata frunzele de pe cateva tulpini de oregano si busuioc
Amesteca faina cu ouale, framantand usor. Dupa ce s-a format coca, adauga verdeata. Coca rezultata trebuie sa fie nelipicioasa si nu foarte moale. Poti sa mai adaugi faina, pana cand ajunge la consistenta dorita.
Imparte coca in 4 parti. Intinde fiecare bucata de coca, presarata din abundenta cu faina, pana cand ajunge foarte subtire
presara fiecare foaie cu faina, pe ambele parti. Ruleaza o foaie
Taie ruloul cu ajutorul unui cutit ascutit, la dimensiunile dorite. Eu am facut niste pappardelle (taietei foarte lungi si mai lati)
Ia fiecare taietel si desfa-l. Presara bine cu faina si lasa-l la uscat cam 1 ora (daca il folosesti proaspat) sau 2-3 zile daca vrei sa pastrezi pastele pentru mai mult timp.
Pastele de casa se fierb in apa fiarta cu sare (1 l de apa si 1/2 lingurita sare la 100 g paste) cam 5-7 minute (trebuie sa fie al dente)
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste de casa cu busuioc si oregano" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|