Paste cu carne de vita si sos alb

Postat de mikidaniro in Paste
28 Feb 2012 | 11147 vizualizari
Paste cu carne de vita si sos alb

O reteta simpla,gustoasa,dar care necesita un pic de rabdare.De obicei eu prepar carnea de vita in acest mod cand am activitati casnice:).Pun totul la foc mic,mic si uit de ele pana imi termin tb:).

Ingrediente

  • 350g paste de casa sau un pachet cumparate(500g)
  • 600g carne de vita macra
  • 100ml vin alb
  • 2 galbenusuri
  • 150ml smantana dulce
  • 1/2 lingutita cimbru
  • 1/2 lingutita rozmarin
  • 1/2 lingutita oregano
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura de unt
  • sare,piper

Mod de preparare

Carnea o taiem cubulete mici si o punem intr-un vas la foc mic impreuna cu uleiul de masline si jumatate din cantitatea de condimente(sare,piper,cimbru,rozmarin si oregano).Acoperim vasul si lasam minim o ora, amestecand din cand in cand si adaugand apa calda daca scade sosul prea mult.
Cand bucatelele de carne sunt aproape gatite adaugam vinul,dam focul iute pt a se evapora alcoolul cca 1 min,apoi adaugam apa calda cat sa acopere carnea un pic mai mult de jumatate si lasam in continuare la foc mic pana se gateste complet.Intre timp punem pastele la fiert.

Dupa ce carnea este gatita complet,o scoatem din sosul format,o punem in alt vas in care am topit in prealabil untul, adaugam restul condimentelor si  sotam cca 5 min.

In sosul format adaugam galbenusurile  amestecand energic pentru a nu se coagula,apoi adaugam smantana si lasam sa dea intr-un clocot.Adaugam pastele fierte,scurse si mai gatim cca 1-2 min .amestecand frecvent.Oprim focul,acoperim vasul cu carne si cel cu paste si lasam sa se ''imprieteneasca'' ingredientele 5 min.

Puteti inlocui pastele cu orez basmatic fiert,amestecat cu unt,sare si piper sau cu orice alta garnitura va place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu carne de vita si sos alb" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de paste cu chiftelute si sos de rosii

Postat de cristeena20

Reteta de paste cu chiftelute si sos de rosii

Iata cum se prepara Reteta de paste cu chiftelute si sos de rosii Pregatim chiftelutele: amestecam carnea tocata cu sare, piper, putin cimbru verde, 1 ou si formam bilute mici. Le pudram putin...

Citeste continuarea

Fusilli Bolognese

Postat de panacris

Fusilli Bolognese

Carnea tocată se rumenește ușor în uleiul de măsline într-un vas cu fundul gros sau vasul Wok. După ce s-a evaporat tot lichidul lăsat de carne, se asezonează cu sare, piper...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.02.2012, 15:58
Super delicios!
la 28.02.2012, 16:14
Multumesc Cris
la 28.02.2012, 16:22
place place
la 28.02.2012, 16:34
ce bine arata
la 28.02.2012, 19:33

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking