Paste de casa, cu ou si urzici

Postat de rhapsody in Paste
27 Feb 2014 | 3569 vizualizari
Paste de casa, cu ou si urzici

O combinatie inedita!

Ingrediente

  • 350 g faina de grau (+ extra pentru intins)
  • 200 g piure de urzici
  • 1 ou mare (L)
  • 1/4 lgt sare

Mod de preparare

1. Punem faina pe blatul de lucru, facem o gaura in mijloc, punem oul, piureul de urzici si sarea si incepem sa framantam pana cand obtinem o bila compacta de aluat, iar acesta nu se mai lipeste de blatul de lucru.

2. Il lasam 30 de minutesa se odihneasca, acoperit cu un prosop.

3. Intindem aluatul cat putem de bine apoi il taiem fasii, sau il intindem, presaram faina pe el, rulam si taiem. Eu n-am aparat de facut paste asa ca am facut cu unul mai nonconformist :))  o rigla si un taietor de pizza.

4. Intindem pastele si le lasam la uscat pe un prosop de bumbac.

Eu n-am avut rabdare asa ca imediat ce le-am terminat le-am dat drumul in apa. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste de casa, cu ou si urzici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paste de casa

Postat de katty

Paste de casa

Intr-un vas, puneti faina, ouale si putina sare si framantati bine.  Formati o bila omogena pe care o acoperiti cu o folie si o lasati aproximativ 30 de minute sa se odihneasca. Este de...

Citeste continuarea

Tortellini cu sos de tomate si bacon

Postat de cristeena20

Tortellini cu sos de tomate si bacon

- Punem apa la fiert pentru paste; - Intr-o tigaie cu pereti inalti punem ceapa tocata fin cu ulei de masline si lasma sa se inmoaie la foc mediu-mic, pana devine moale, dar nu fripta. Adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.02.2014, 11:18
Fain ti-au iesit
la 27.02.2014, 11:45
la 27.02.2014, 12:03
de retinut
la 27.02.2014, 12:21
incepe sezonul urzicilor...
la 27.02.2014, 12:34
Sanatoase...

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking