Paste din porumb cu branzeturi

Postat de simona72 in Paste
6 Oct 2014 | 4493 vizualizari
Paste din porumb cu branzeturi

Daca incercati pastele astea veti ajunge la concluzia ca seamana la gust cu mamaliga...iar in combinatie cu smantana si branza aduc la gust cu clasica mamaliga cu branza. Crusta crocanta care se formeaza pe marginile vasului e bestiala...parca e mamaliga fripta pe plita.

Ingrediente

  • 300 gr paste din porumb
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura ulei de floarea soarelui
  • 150 gr branza tare de oaie
  • 150 gr branza de burduf
  • 200 gr smantana+2-3 linguri smantana

Mod de preparare

Se pune la fiert aproximativ 2,5 litri apa. Cand apa da in clocot se adauga un praf de sare, 1 lingura ulei de floarea soarelui si pastele. Se lasa sa fiarba la foc mic 8 minute. Dupa fierbere se strecoara pastele si se trec pe sub jet de apa rece. 

Branzeturile se dau pe razatoarea cu gauri mari si se amesteca cele doua tipuri de branza. Se ia un vas termorezistent se unge cu putin ulei de masline, se adauga pastele fierte, stropim pastele cu putin ulei si le amestecam. Adaugam smantana si amestecam bine. Adaugam branzeturile si mai amestecam pentru ultima oara. Nivelam cu dosul lingurii, punem deasupra 2-3 linguri smantana, iar peste smantana punem 3-4 linguri oprite dinainte de branzeturi rase. Dam vasul la cuptorul incins la 180 grade pt 15-20 minute, pana se rumeneste usor deasupra. Serviti pastele calde cu o lingura smantana deasupra.

Sa va fie de bine!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste din porumb cu branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Paste cu conopida si branzeturi

Postat de Ksenya

Paste  cu conopida si branzeturi

Spalam si taiem conopida buchetele mici. Punem o oala mare cu multa apa la foc cu putina sare.Cand apa fierbe dam drumul la paste si conopida impreuna si respectam timpul de preparare ...

Citeste continuarea

Gnocchi cu creveti in sos de portocale

Postat de gurita_ta2005

Gnocchi cu creveti in sos de portocale

Gnocchi se pun la fiert in apa sarata, se lasa timpul scris pe ambalaj. Crevetii se pun intr-o tigaie cu ulei de masline si ceapa taiata julienne pana se inmoaie putin. Portocala o spalam, o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.10.2014, 17:40
la 06.10.2014, 17:47
Manaca ,tu sa te intremezi...
la 06.10.2014, 17:54
,
la 06.10.2014, 17:55
la 06.10.2014, 18:19
Ce bunatate ai facut aici!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking