Pastel de quatro leches

Postat de miha in Prajituri
4 Sep 2010 | 4376 vizualizari
Pastel de quatro leches

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • Pentru amestecul de lapte:
  • 300 g lapte condensat
  • 320 ml lapte evaporat
  • 250 ml frisca lichida
  • 100 ml lapte

Mod de preparare

Blat:

Albusurile se bat spuma tare ca pentru bezea, cu un praf de sare.  Se adauga zaharul cate putin si se mixeaza pana obtinem o spuma tare si lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei si omogenizam. Faina amestecata cu praful de copt se incorporeaza usor in compozitie, cu miscari de jos in sus.

Compozitia se toarna intr-o tava ( 25/35 cm) bine unsa cu unt si tapetata cu faina si se da la cuptor la foc mediu pana se aureste. Se lasa la racit cateva minute, apoi cu un cutit se cresteaza din loc in loc.

Amestecul de lapte:

Intr-un vas se amesteca toate cele 3 feluri de lapte cu frisca lichida. Cand blatul este caldut se toarna acest amestec deasupra si se da la frigider pentru cateva ore.

Se portioneaza si se serveste cu lapte condensat deasupra. In reteta Gabrielei laptele condensat era caramelizat. N-am incercat sa caramelizez laptele condensat facut in casa, dar voi incerca intr-o buna zi, cu siguranta. :))

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastel de quatro leches" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert cheesecake cu mure si dulceata de afine, fara zahar

Postat de rocsi_1612

Desert cheesecake cu mure si dulceata de afine, fara zahar

Blatul:  Biscuitii macinati ii amestecati cu untul topit, vanilia, laptele si indulcitorul. Asezati pe un platou un inel detasabil de 20 cm, puneti crusta si o apasati bine cu fundul unui...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de ciocolata si orange curd

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu crema de ciocolata si orange curd

Blatul: Mixati albusurile cu un praf de sare, adaugati indulcitorul treptat, mixati pana obtineti o spuma. Incorporati galbenusurile, apoi uleiul, laptele, vanilia si la final faina cernuta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.09.2010, 11:40
cate bunaciuni ai confectionat.......................
la 04.09.2010, 11:52
vin si eu la o bucatica..
la 04.09.2010, 11:53
si yo, ca-i virtuala si-mi permit
la 04.09.2010, 12:39
arata super dar tu faci cate 2 feluri de prajituri pe zi??? :-s
deci acum nu mai faci una pe zi ci cate 2 pe zi?
la 04.09.2010, 12:48
Rivka, inghetata e tocma' de la ziua mea, dar n-am apucat sa o postez. Si prajitura asta e de dupa ziua mea. Pentru azi am alta prajitura.

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking