Ingrediente
- 2 piepti de pui mari
- grasime de gaina
- 1 capatana mare de usturoi
- boia dulce
- ienibahar
- cimbru
- sare
- piper
- ulei de masline 2 linguri
- 2 cani mari de apa pentru saramura
- sfoara noua pentru legat
Mod de preparare
Avantajul la aceasta bunatate e ca ai scapat de cumparat de la magazin...dezavantajul e ca dureaza , va sta la saramura cu usturoi 24 de ore....dar eu zic ca merita!
Vom face dintr-o cana de apa si o capatana de usturoi, sarea, uleiul si restul de condimente o saramura in care vom scufunda pieptul de pui pentru 24 de ore. Punem la rece acoperind vasul cu folie.
Dupa 24 de ore scoatem carnea, o ungem bine cu grasimea de gaina, apoi o tavalim prin boia, o legam bine cu sfoara si o asezam intr-o cratita( eu am avut de ceramica). Turnam deasupra saramura plus inca o cana de apa. Lichidul va trebui sa ajunga la jumatatea carnii de pui.
Coacem pentru o ora si jumatate la 200 de grade, avand grija ca la fiecare jumatate de ora sa intepam cu o tepusa carnea apoi sa ungem bine cu saramura din vas. Eu am si intors o data pe partea cealalta bucatile de pui.
Lasati sa se raceasca bine si serviti dupa pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama de pui" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (59)
|