Pastrama de pui

Postat de RuxyRux in Mezel de casa
28 Ian 2013 | 25755 vizualizari
Pastrama de pui

Ceva delicios facut in casa...de pus la pachetel...stiti voi, merge bine cu mustar...spargeti si-o ceapa si gata...e tare gustoasa! :) Ah...cu ceapa nu va duceti la servici...miroase si-i dati gata pe colegi! :)))) Daca aveam si-o afumatoare era grozav..dar n-am... asa ca ma gandesc sa imi fac una data viitoare :) si totusi e perfecta si asa :)

Ingrediente

  • 2 piepti de pui mari
  • grasime de gaina
  • 1 capatana mare de usturoi
  • boia dulce
  • ienibahar
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • ulei de masline 2 linguri
  • 2 cani mari de apa pentru saramura
  • sfoara noua pentru legat

Mod de preparare

Avantajul la aceasta bunatate e ca ai scapat de cumparat de la magazin...dezavantajul e ca dureaza , va sta la saramura cu usturoi  24 de ore....dar eu zic ca merita!

Vom face dintr-o cana de apa si o capatana de usturoi, sarea, uleiul si restul de condimente o saramura in care vom scufunda pieptul de pui pentru 24 de ore. Punem la rece acoperind vasul cu folie.

Dupa 24 de ore scoatem carnea, o ungem bine cu grasimea de gaina, apoi o tavalim prin boia, o legam bine cu sfoara si o asezam intr-o cratita( eu am avut de ceramica). Turnam deasupra saramura plus inca o cana de apa. Lichidul va trebui sa ajunga la jumatatea carnii de pui.

Coacem pentru o ora si jumatate la 200 de grade, avand grija ca la fiecare jumatate de ora sa intepam cu o tepusa carnea apoi sa ungem bine cu saramura din vas. Eu am si intors o data pe partea cealalta bucatile de pui.

Lasati sa se raceasca bine si serviti dupa pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama de pui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (59)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mini tarte cu ficatei si oua de prepelita

Postat de oanapl

Mini tarte cu ficatei si oua de prepelita

Cerni făina, amestecată cu un praf de sare și adaugi untul tăiat cubulețe și amesteci până când obții un aluat sfărâmicios, apoi adaugi oul bătut și apa rece și...

Citeste continuarea

Pizza cu blat Good Food

Postat de gurita_ta2005

Pizza cu blat Good Food

Intr-un castron inalt, punem faina,drojdia, malaiul si sarea mare. Punem uleiul de masline, treptat punem apa si amestecam usor pana devine un aluat moale, se acopera si se da deoparte 15...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.01.2013, 22:37
Merita, din plin.
la 28.01.2013, 22:38
ce bine arata
la 28.01.2013, 22:38
este o minunatie, cu ceapa, cu ceapa arata tare bine, super reteta!
la 28.01.2013, 22:39
Dragoste...multumesc!
la 28.01.2013, 22:39
jolygina, multumesc draga mea!

Vezi toate comentariile (59)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking