Păstrăv cu arome mediteraneene

Postat de elucubratiiculinare in Pastrav
12 Sep 2013 | 9265 vizualizari
Păstrăv cu arome mediteraneene

Ingrediente

  • 4 păstrăvi - aprox. 300 g bucata
  • 100 g roșii uscate la soare în ulei
  • 100 g măsline fără sâmburi de preferat negre
  • 8 căței de usturoi
  • o mână frunze de busuioc proaspete
  • 100 ml vin alb
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper negru

Mod de preparare

Încingem cuptorul la 200 grade C.

Păstrăvii eviscerați se spală bine și se lasă un pic la scurs ori se zvântă cu un prosop de hârtie. Într-un castron amestecăm roșiile uscate cu măslinele negre, cățeii de usturoi feliați și frunzele de busuioc. Aranjăm păstrăvii într-o tavă unsă cu puțin ulei de măsline, după ce i-am condimentat cu sare și piper negru măcinat. Cu jumătate din amestecul de roșii umplem păstrăvii, restul de amestec porționându-l pe fiecare pește.  Stropim cu ulei de măsline și vin alb sec.

Dăm la cuptor pentru 20-25 minute.

Servim pe platou cu salată verde și ornăm cu frunze de busuioc proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Păstrăv cu arome mediteraneene" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Malasolca a la Cleme

Postat de Constelatialeu

Malasolca a la Cleme

Mai intai am fost la pescuit, in piata la Pastravaria de la Valea Doftanei (n-am avut aparatul la mine sa-i fotografiez cum inotau in acvariu), am ales doi pastraviori de cca 500 g, de lene am...

Citeste continuarea

Pastrav rosu cu sos de lamaie si sparanghel

Postat de Alina26

Pastrav rosu cu sos de lamaie si sparanghel

Punem o oala pe foc cu apa si sare. Cand fierbe adaugam sparanghelul curatat si spalat. Lasam sa fiarba 5-6 minute. Ii scoatem cu o paleta si ii punem la scurs. Pastrati doua cesti de supa de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.09.2013, 09:54
Peşte, păstrăv, o bunătate, un meniu pe care nu l-aş refuza niciodată.
la 12.09.2013, 10:01
e super
la 12.09.2013, 10:07
la 12.09.2013, 10:12
la 12.09.2013, 10:16
Imi place foarte mult!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking