Pastravi la cuptor cu doua umpluturi

Postat de Toamna07 in Pastrav
14 Iun 2013 | 13889 vizualizari
Pastravi la cuptor cu doua umpluturi

Doua feluri usoare,gustoase si speciale de a pregati acest minunat si popular peste ! Doua retete pentru o cina in familie care o sa va incante . Este pestele meu preferat pe care-l cumpar ori de cate ori ajung la munte si imi iese in cale o pastravarie.:)

Ingrediente

Ingrediente pentru 4 pastravi umpluti cu rosii si masline:

  • 4 pastravi medii
  • 4 rosii
  • 1 ceapa
  • 100 g masline rondele
  • 4 catei de usturoi
  • 1 legatura de patrunjel
  • 4 lingurite de ulei de masline
  • 2 lingurite de zeama de lamaie
  • sare,piper,chilli uscat
  • hartie de copt

Ingrediente pentru 4 pastravi umpluti cu ciuperci si lamaie:

  • 4 pastravi medii
  • 300 g ciuperci feliate
  • 200 g unt
  • 2 lamai
  • marar
  • chilli
  • folie de Aluminiu

Mod de preparare

Mod de preparare pastravi umpluti cu rosii si masline:

Intr-un mojar,zdrobim usturoiul si-l frecam cu ulei,sare,piper si zeama de lamaie pana se obtine o pasta omogena.
Se curata,se spala si se usuca  pestii,apoi se ung cu pasta de usturoi.
Separat,amestecam maslinele cu ceapa taiata rondele,rosiile in cubulete,chilli si patrunjelul tocat marunt.
Umplem pestii cu acest amestec si-i asezam pe hartie de copt.
Daca a ramas umplutura,pune-o deasupra .
Optional,daca ne place,mai punem usturoi tocat deasupra pestilor.
Strangem foarte bine hartia la capete.Asezam pastravii intr-o tava si-i lasam la cuptor,la foc moderat,30 de minute.

Sunt extraordinari !:)

Mod de preparare pastravi umpluti cu ciuperci si lamaie:

Pastravii curatati  se asaza fiecare sub doua cubulete de unt ,pe folie de aluminiu ;se asezoneaza bine pe interior si exterior cu sare,piper,chilli.
In burta pestilor punem cubulete mici de unt, marar tocat,felii de lamaie si ciuperci.Presaram marar si strangem bine folia la capete.
Dam la cuptor super incins pentru 20-25 de minute.Cand desfacem folia sau hartia pergament avem grija sa nu risipim zeama gustoasa pe care o vom savura cu o bucatica de paine neagra.:)
Putem servi cu baby carrots trasi la tigaie cu putin marar.

Deliciosi !

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastravi la cuptor cu doua umpluturi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pastrav somonat la cuptor

Postat de AlexTeacher

Pastrav somonat la cuptor

Pune pestele intr-o tava de cuptor cu hartie de copt. Cresteaza in 3 locuri pielea pestelui pe fiecare parte. Taie marunt usturoiul verde si pune putin in fiecare...

Citeste continuarea

Pastrav cu ceapa si lamaie la cuptor

Postat de Constelatialeu

Pastrav cu ceapa si lamaie la cuptor

Se cumpara pastravul direct de la pastravarie, mai proaspat de atat nu se poate, se curata, se spala, apoi se presara sare, piper si  ulei de masline, se lasa la odihna 20 min. Se asaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.06.2013, 14:08
la 14.06.2013, 14:18
arata perfect..vreau si eu o portie!!!
la 14.06.2013, 14:20
la 14.06.2013, 14:21
la 14.06.2013, 14:32
placeee

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking