Ingrediente
Ingrediente pentru 4 pastravi umpluti cu rosii si masline:
- 4 pastravi medii
- 4 rosii
- 1 ceapa
- 100 g masline rondele
- 4 catei de usturoi
- 1 legatura de patrunjel
- 4 lingurite de ulei de masline
- 2 lingurite de zeama de lamaie
- sare,piper,chilli uscat
- hartie de copt
Ingrediente pentru 4 pastravi umpluti cu ciuperci si lamaie:
- 4 pastravi medii
- 300 g ciuperci feliate
- 200 g unt
- 2 lamai
- marar
- chilli
- folie de Aluminiu
Mod de preparare
Mod de preparare pastravi umpluti cu rosii si masline:
Intr-un mojar,zdrobim usturoiul si-l frecam cu ulei,sare,piper si zeama de lamaie pana se obtine o pasta omogena.
Se curata,se spala si se usuca pestii,apoi se ung cu pasta de usturoi.
Separat,amestecam maslinele cu ceapa taiata rondele,rosiile in cubulete,chilli si patrunjelul tocat marunt.
Umplem pestii cu acest amestec si-i asezam pe hartie de copt.
Daca a ramas umplutura,pune-o deasupra .
Optional,daca ne place,mai punem usturoi tocat deasupra pestilor.
Strangem foarte bine hartia la capete.Asezam pastravii intr-o tava si-i lasam la cuptor,la foc moderat,30 de minute.
Sunt extraordinari !:)
Mod de preparare pastravi umpluti cu ciuperci si lamaie:
Pastravii curatati se asaza fiecare sub doua cubulete de unt ,pe folie de aluminiu ;se asezoneaza bine pe interior si exterior cu sare,piper,chilli.
In burta pestilor punem cubulete mici de unt, marar tocat,felii de lamaie si ciuperci.Presaram marar si strangem bine folia la capete.
Dam la cuptor super incins pentru 20-25 de minute.Cand desfacem folia sau hartia pergament avem grija sa nu risipim zeama gustoasa pe care o vom savura cu o bucatica de paine neagra.:)
Putem servi cu baby carrots trasi la tigaie cu putin marar.
Deliciosi !
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastravi la cuptor cu doua umpluturi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|