Ingrediente
- un pastrav proaspat
- 3-4 catei de usturoi
- o bucata de pastarnac
- un ardei capia mare
- un ardei gras galben
- o ceapa mare
- doi morcovi
- cateva rosii
- 2 linguri cu ulei
- 2-3 foi de dafin
- sare si piper dupa gust
- o lingura cu bulion/suc de rosii
- cateva frunzulite de busuioc proaspat:
- optional, penrtu servire: un pui de mamaliguta
Mod de preparare
Curatam pestele, il portionam si il rumenim usor intr-o tigaie, adaugand cele doua linguri cu ulei.
Legumele le taiem in bastonase potrivit de groase, le adaugam in vas si acoperim cu un capac pentru a fierbe inabusit.
Colorom cu bulion, condimentam cu sare si piper, adaugam rosioarele si foile de dafin, una - doua frunzulite de busuioc si continuam fierberea pana ce sosul devine dens.
Dupa ce am luat vasul de pe foc, preasram busuioc verde, tocat.
In paralel, optional, se poate pregati o mamaliguta.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav cu legume in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|