Pastrav la cuptor cu legume

Postat de MotanLaOale in Pastrav
24 Iun 2011 | 37346 vizualizari
Pastrav la cuptor cu legume

Ingrediente

  • 2 pastravi mari
  • 500g cartofi
  • 3 morcovi
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 ardei verde
  • 200g mazare
  • 250 varza bruxelles
  • 3 legaturi ceapa verde
  • 1 capatana usturoi nou
  • 4-5 rosii
  • 1 lamaie
  • 50ml ulei
  • 2 linguri ulei de masline
  • 100ml vin alb dulce
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • oregano
  • busuioc

Mod de preparare

Pestele se curata, se spala bine, se presara cu sare si se introduce in friguder.

Varza de bruxelles se fierbe 15 minute, se scurge, se curata si se taie in jumatati.

Mazarea se fierbe 15 minute si se scurge.

Cartofii si morcovii se curata si se taie rondele.

Ceapa se curata, se spala si se taie mare.

Usturoiul se curata si se taie marunt.

Ardeiul se curata, se spala si se taie potrivit.

Rosiile se spala si se  toaca patratele (sau se foloseste din conserva).

Lamaia se stoarce jumatate si juimatate se taie rondele si se curata de coaje.

Intr-o tava cu margini inalte se pune o parte din ulei si se pun legumele taiate inafara de rosii si lamaie.

Se pune sare, piper, boia, oregano, busuioc, se toarna restul de ulei, sa pune putina apa si se introduce in cuptor 40 minute.

Se amesteca din cand in cand.

Pestii se usuca cu o carpa si se ung cu ulei de masline si zeama de lamaie.

Dupa ce lagumele sunt aproape facute se scoate tava, se adauga rosiile, feliile de lamaie, vinul, zeama de lamaie ramasa si se amesteca.

Se pun pestii deasupra si se introduce in cuptor pentru alte 40 minute.

Din cand in cand se ung pestii cu zeama din tava.

Cand se rumenesc pestii pe o parte se scoate tava se pun pestii pe o farfurie se adauga mararul tocat (noua nu ne place verdeata cruda in mancare), se amesteca, se pun pestii pe partea cealalta si se introduce iar in cuptor.

Cand este rumenit frumos si uleiul iese la suprafata este gata.

Se consuma cald cu mamaliguta si cu mujdei daca va place. Eu nu am facut considerand ca stric gustul minunat al legumelor.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav la cuptor cu legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Peste la cuptor in hartie de copt

Postat de AlexTeacher

Peste la cuptor in hartie de copt

Taie lamaia rondele subtiri si pune cate 2-3 pe cate o bucata de hartie de copt. Taie rosiile cherry in 4. Toaca apoi busuiocul marunt. Amesteca untul cu busuiocul si...

Citeste continuarea

Pastrav somonat la cuptor

Postat de AlexTeacher

Pastrav somonat la cuptor

Pune pestele intr-o tava de cuptor cu hartie de copt. Cresteaza in 3 locuri pielea pestelui pe fiecare parte. Taie marunt usturoiul verde si pune putin in fiecare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.06.2011, 10:24
vreau si eu o portie
la 24.06.2011, 11:00
Iar papa Motanul peste!
la 24.06.2011, 11:05
si papam si noi de la el
la 24.06.2011, 11:38
Cu placere, este destul,
la 24.06.2011, 11:43
Ce bine arata...super !!!!!

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking