Pastrav la gratar cu legume si cus-cus

Postat de silvi0ara in Pastrav
14 Feb 2010 | 7391 vizualizari
Pastrav la gratar cu legume si cus-cus

Ingrediente

  • 3 buc pastrav proaspat
  • 1 lamaie-zeama
  • sare si piper dupa gust
  • 400g ciuperci asortate
  • 2 morcovi
  • 1 dovlecel mic
  • 1 ardei gras
  • ulei pentru calit
  • 1 lingurita miere
  • cus-cus cat pentru 3 portii

Mod de preparare

Pastavul se curata si se spala bine.Apoi se scoate fileul.Se taie capul si cu un cutit bine ascutit,se taie pe lungime(de la coada spre cap)Se obtin fileurile.

Se pune pe foc gratarul se unge cu putin ulei si cand este bine incins se aseaza pestele stropit cu zeama de lamaie si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.Se lasa sa se faca bine pe ambele parti.Cate 4-5 minute se tine la foc.

Legumele se curata si se spala.

Ciupercile se taie felii si se calesc putin la foc iute intr-o tigaie tip woc.Se scot si se tin la cald.Apoi morcovii se taie pe lungime in felii subtiri,la fel si dovlecelul,se calesc impreuna cu putin ulei si o lingurita de miere tot la foc iute,apoi se adauga ardeiul gras taiat julien si se mai tin pe foc maxim 3 minute.

Cus-cusul se pregateste conform instructiunilor de pe pachet.

Se aseaza pestele pe farfurie alaturi de garnitura

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav la gratar cu legume si cus-cus" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Păstrăv umplut cu capere la cuptor

Postat de ela2015

Păstrăv umplut cu capere la cuptor

Se spală peştele, se curătă şi se lasă la scurs (pe cuburi de gheaţă) sau se şterg cu prosoape absorbante de bucătărie.   Dupa această operaţiune se unge cu ulei, se sărează...

Citeste continuarea

Peste la cuptor in hartie de copt

Postat de AlexTeacher

Peste la cuptor in hartie de copt

Taie lamaia rondele subtiri si pune cate 2-3 pe cate o bucata de hartie de copt. Taie rosiile cherry in 4. Toaca apoi busuiocul marunt. Amesteca untul cu busuiocul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.02.2010, 20:51
Silvioara, pestele asta ,nu l-as refuza ,oricat as fi de satula!
la 15.02.2010, 09:18
in sfirsit vad ca mai folosesc si altii cus-cus. mie imi place tare mult.
la 15.02.2010, 11:10
mmm,pastrav cu cus-cus nu am incercat,separat i-mi plac amandoua.
am sa incerc eu am sa fac si mujdei pe langa ptr pastrav
multumesc de reteta

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking