Ingrediente
- 2 pastravi
- 1 morcov
- 2-3 Ardei
- o ceapa
- 2-3 catei de usturoi
- sare, piper
- Cimbru uscat
- citva seminte de mustar sau coriandru
- 2 linguri de ulei
- un pahar de vin alb
- Pentru salata
- 2 ardei
- 2 rosii
- 0 ceapa
- 3-4 ridichi
- o mina de rucola
- ulei de masline
- aceto balsamico alb
- sare
Mod de preparare
Am pregatit pestele curatindu-l si taindu-i capul si coada. L-am spalat in apa cu lamiie si l-am uscat cu un servet de hirtie. Apoi l-am frecat cu sare , piper si cimbru uscat si l-am lasat un pic sa fie patruns de mirodenii, dupa care l-am uns cu ulei si l-am lasat o ora la rece.
Am curatat si maruntit ceapa, usturoiul si morcovul si am taiat ardeii fisii.
in uleiul fierbinte am prajit citeva seminte de mustar, am adaugat ceapa , usturoiul, morcovul si ardeii iar cind s-au rumenit le-am scos pe o tava preincalzita in cuptor.
In acelasi ulei am fript prima data la foc iute -pe o parte -pastravul, am pus capacul si am redus focul, dupa 3-4 minute l-am intors si l-am fript pe cealalta parte. In total 10-15 minute. L-am stins cu un pahar de vin.
Am aranjat pe peste legumele deja rumenite si l-am mincat cu pofta cu salata din ingredientele descrise.
Puteti face si o garnitura de cartofi cu rozmarin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav pe pat de legume" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|